Giorgia Meloni: Am semnat o declaraţie comună care măreşte potenţialul de colaborare între România şi Italia

| 15 feb, 19:05

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat, joi, că declaraţia pe care a semnat-o cu premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Roma, măreşte potenţialul de colaborare între cele două ţări, creează noi obiective şi noi priorităţi comune.

 

"Comunitatea română este comunitatea străină cea mai numeroasă ce are reşedinţă în Italia, mai mult de un milion de persoane, şi oferă comunităţii noastre o contribuţie foarte importantă. Acest summit fortifică prietenia noastră, lărgeşte colaborarea noastră către noi sectoare de interes comun. Am semnat acum o declaraţie comună foarte importantă care ne măreşte potenţialul, creează noi obiective, noi priorităţi împărtăşite. La această declaraţie s-au adăugat şi alte documente importante semnate de miniştrii noştri, alte şapte memorandumuri de înţelegere, înţelegeri tehnice în domenii precum apărare, justiţie, energie, protecţie civilă, formarea funcţionarilor publici", a afirmat Meloni, într-o declaraţie de presă comună cu Marcel Ciolacu.
Ea a adăugat că unul dintre pilonii parteneriatului dintre România şi Italia priveşte dimensiunea politico-strategică şi securitatea comună care este atât de importantă, având în vedere războiul care se desfăşoară în centrul Europei, la graniţa României.
"Dimensiunea internă este o caracteristică esenţială a relaţiei noastre. Vrem să ne reîntărim colaborarea pentru a combate terorismul, ameninţările pe câmpul de cyber security, criminalitatea organizată. (...) Îi mulţumesc premierului Ciolacu şi pentru marea disponibilitate şi colaborarea pe care a arătat-o în ceea ce priveşte partea de justiţie. Avem multe puncte în comun pe care le-am împărtăşit, prin miniştrii noştri, nu le voi numi acum pe toate, dar, de exemplu, cred că este important, printre provocările pe care le avem, şi aceea ce priveşte posibilitatea ca deţinuţii condamnaţi definitiv să poată să fie în ţara lor de origine", a precizat Meloni.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, pe agendă aflându-se şi cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ