Google a cumpărat Waze, ca să poată concura cu Facebook şi Apple

| 12 iun, 2013

Compania americană Google a achiziţionat grupul israelian Waze, axat pe navigaţia prin satelit, transmite Bloomberg. Waze utilizează semnalele de satelit de la membri care au smartphone-uri pentru a genera hărţi şi date despre trafic, pe care apoi le împarte cu alţi utilizatori, oferind date în timp real despre trafic.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii dar o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a precizat că Google a plătit aproximativ 1,1 miliarde de dolari pentru Waze, pentru a-şi extinde oferta în sectorul soluţiilor de navigaţie. Hărţile oferite de Waze sunt disponibile pe sistemele de operare ale Apple, cu care funcţionează iPhone, iPad, smartphone-uri si tablete, şi Android dezvoltat de Google.

"Google are nevoie să-şi menţină supremaţia în privinţa hărţilor, deoarece ele sunt cheia publicităţii pe telefoanele mobile. Trebuie să depună eforturi mai mari pentru a-şi majora prezenţa pe reţelele de socializare", a declarat Andrew Frank, analist la Gartner Inc.

Nate Tyler, purtător de cuvânt al Google, a refuzat să precizeze suma pentru care a fost achiziţionată compania Waze. Negocierile au început în 23 mai, după ce în 9 mai ziarul financiar "Calcalist" din Israel anunţa că Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, este în negocieri avansate pentru achiziţionarea Waze, pentru o sumă cuprinsă între 800 milioane de dolari şi un miliard de dolari.

În octombrie 2012, Facebook şi Waze au încheiat un parteneriat iar compania israeliană a prezentat versiunea modernizată care permite utilizatorilor să împartă cunoştinţele despre trafic cu prietenii lor de pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ