Gorghiu: Declaraţia lui Kovesi privind dosarele ANRP e destul de gravă. Aş vrea detalii

| 16 mar, 23:08

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu se declară îngrijorată cu privire la afirmaţia procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, referitoare la faptul că mai multe dosare ANRP erau la DNA când a preluat şefia Direcţiei, însă erau nelucrate.

Gorghiu subliniază că această declaraţie a procurorului şef este destul de gravă, motiv pentru care trebuie să existe explicaţii. 

"Pentru mine este o mare îngrijorare această declaraţie. Nu în sine declaraţia doamnei Kovesi, ci faptul că realitatea ar putea să stea aşa. Dacă se întâmplă acest lucru în domeniul restituirilor fiţi absolut convins că se întâmplă în foarte multe speţe de corupţiei atunci poate nu ar fi rău să existe mai multă transparenţă din partea acestor instituţii şi dacă au greşit cei care au fost înainte la conducerea instituţiei respective, să ni se spună şi nouă. Este o instituţie care funcţionează din bani publici, o instituţie care are sprijinul populaţiei din România şi se bucură de o mare credibilitate şi aş vrea să ştiu şi eu ca lider de partid dacă într-adevăr există tipul acesta de comportament într-o instituţie ca DNA - să ţii nişte dosare doar pentru că nu ai vrut să le lucrezi. Este o declaraţie destul de gravă şi aş vrea să aud de la şeful acestei instituţii detalii. (...) O justificare trebuie să existe", a spus liderul PNL, miercuri, la Digi 24. 

Alina Gorghiu afirmă că nu este normal ca dosarele să nu fie lucrate zeci de ani. 

"Fiecare trebuie să-şi facă ordine în propria grădină şi dacă lucrurile chiar stau aşa şi mă întreb - nu ştiu dacă chiar neapărat pe retrocedări - dar gândiţi-vă că sunt foarte multe dosare care dospesc ani de zile, aici este semnul meu de întrebare. (...) Nu mi se pare normal să ţii un dosar la sertar 5-10 ani de zile în nelucrare şi să-l scoţi ulterior pe un birou şi să te apuci de audieri la 10-12-14 ani distanţă, pentru că atunci sunt multiple semne de întrebare şi suspiciuni", a susţinut copreşedintele PNL. 

Ea a mai susţinut că punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti este deficitară. 

Gorghiu a afirmat şi că declaraţia ministrului de Justiţie, Raluca Prună, cu privire la OUG privind interceptările a fost una nefericită şi a criticat reacţiile politicienilor în acest caz. 

"Declaraţia este una nefericită. A alătura ideea de drepturi şi libertăţi sintagmei de lux mi se pare o alăturare nefericită. (...) Cred că răspunsul a fost de o vulgaritate exagerată", a spus liderul PNL. 

Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri la Adevărul live că la momentul în care a preluat conducerea DNA dosarele ANRP se aflau la Direcţie, arătând că timp de foarte mulţi ani nu a umblat nimeni în ele. 

"A fost un caz cu un vicepreşedinte al ANRP, dacă nu mă înşel Baciu, care a fost instrumentat de către DNA. Cu această ocazie, au fost ridicate mai multe dosare de retrocedare şi care se găseau la DNA. Aş putea să vă spun că nu a umblat nimeni în acele dosare timp de foarte mulţi ani", a spus Kovesi. 

Ea a arătat că în aceste dosare se vehiculau sume enorme drept mită, multe multe proprietăţi fiind supraevaluate, motiv pentru care statul a pierdut foarte mulţi bani. 

"Noi, în toate aceste dosare, am dispus măsuri asiguratorii pentru a încerca să recuperăm aceste prejudicii. Mai avem în prezent de verificat peste 200 de dosare de retrocedări. Aceste fapte au fost comise după înfiinţarea ANRP şi până în anul 2011-2012", a mai spus Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ