Gorghiu: E posibil să facem ofertă de colaborare la parlamentare pentru unu - doi miniştri din Cabinetul Cioloş

| 29 iul, 22:12

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că miniştri ai Cabinetului Cioloş vor fi testaţi în sondajul liberalilor pentru parlamentare, arătând că este posibil ca partidul să facă pentru unul sau doi membri ai Executivului oferte de colaborare pentru alegerile generale.

"Totdeauna se testează în toate analizele sociologice, sunt testate persoane, personalităţi nu doar din Guvern, ci şi din societatea civilă, din partide politice. Este firesc să ştii care este nivelul de încredere al unora sau al altora, indiferent de instituţiile unde îşi desfăşoară activitatea. (...) Este posibil să găsim unu - doi miniştri care au performat şi să le facem o ofertă de colaborare pentru parlamentare", a spus Gorghiu, la Antena 3, precizând că Raluca Prună şi Vlad Voiculescu nu sunt testaţi în acest sondaj. 

În opinia acesteia, profilul lui Dacian Cioloş este unul corect pentru candidatul PNL la fotoliul de premier. 

"Nu aştept niciun răspuns de la domnia sa, nu aştept niciun rezultat de la nimeni altcineva pentru că pentru a primi un răspuns trebuie să faci o ofertă. Noi abia în toamnă decidem care este varianta noastră de profil de prim-ministru şi abia atunci vom face discuţiile cu toţi pe care îi considerăm noi", a adăugat Gorghiu. 

Întrebată dacă este luat în calcul pentru propunerea de premier şi Costin Borc, aceasta a arătat că nu a auzit nicio discuţie în acest sens în PNL. 

Liderul liberal a afirmat că se aşteaptă ca săptămâna viitoare, când va avea loc o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional, să existe un nou val de critici din partea celor care nu se vor regăsi pe liste la parlamentare. 

"Săptămâna viitoare ne aşteptăm la un alt val de critici. Toţi cei care nu se vor mai regăsi pe listele PNL din toamnă (...) vor explica ce rău e PNL, ce blondă e Gorghiu, ce costum negru are Blaga şi ce rea e Adriana Săftoiu. În realitate, oamenii de caracter nu fac acest lucru, nimeni nu s-a născut pe o funcţie şi nu are dreptul la o funcţie dacă partidul nu îl mai vrea", a susţinut Gorghiu. 

Alina Gorghiu a comentat şi criticile recente ale deputatului Mihăiţă Calimente, care a trecut de la PNL la ALDE, şi care vorbea despre "băsiştii care revin la conducerea liberală". "A descoperi după doi ani băsiştii din PNL este o replică ce ascunde altceva", a menţionat ea, adăugând că îi este drag Mihăiţă Calimente şi nu doreşte să spună mai multe despre afirmaţiile sale. 

Totodată, aceasta consideră că organizarea unui congres PNL cu câteva luni înainte de alegerile generale va deturna atenţia de la campania electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ