Gorghiu: Evaluarea prefecţilor trebuie să continue. Şi alte instituiţii trebuie depolitizate

| 18 feb, 17:36

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că schimbarea unor prefecţi, decisă de Guvern, reprezintă un prim semnal pentru depolitizarea administraţiei şi punctează că evaluarea trebuie să continue şi să se aplice şi altor instituţii, transmite Agerpres.

"Schimbarea unui număr de prefecţi e un prim semnal privind depesedizarea şi depolitizarea administraţiei", a scris Gorghiu joi pe Facebook. 

Ea subliniază că prefecţii trebuie să fie evaluaţi în continuare. 

"Evaluarea prefecţilor trebuie să continue, fiindcă există prefecţi care fie au probleme penale ori de incompatibilitate, fie încalcă grav principiul neutralităţii politice. Cred, de asemenea, că depesedizarea şi depolitizarea administraţiei nu trebuie să se limiteze la corpul prefecţilor. Practic, toate instituţiile care au extensii în teritoriu (de la inspectoratele şcolare la direcţiile agricole şi de la oficiile de cadastru la direcţiile sanitar-veterinare) au fost colonizate de PSD, iar acestei situaţii trebuie să i se pună capăt cât mai repede. E nevoie de o administraţie profesionistă, imparţială şi apropiată de cetăţean", a conchis liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ