Gorghiu: "Legea grațierii în forma Guvernului rezolvă speța punctuală a lui Dragnea"

| 08 mai, 17:50

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern este ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

De semnalat de asemenea ca si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica. 

"Haideti sa spunem tuturor care este motivul pentru ca, in realitate proiectul in forma aceasta este un moft. Nu atinge obiectivul eliberarii din penitenciar a unui numar suficient si necesar, insa rezolva speta punctuala a domnului Dragnea. In proiectul comisiei nu se pune problema gratierii infractiunilor electorale si a faptelor care au o condamnare cu suspendare, pe cand in initiativa Guvernului stiti foarte bine ca faptele, infractiunile electorale sunt gratiate precum si condamnarile cu suspendare. Ca atare, pe romaneste, domnul Dragnea doreste intoarcerea la comisie, nu PSD-ul, ci domnul Dragnea, tocmai pentru ca ii este dedicat acest proiec", a declarat Alina Gorghiu, citata de News.ro. 

Senatoarea PNL a solicitat respingerea Legii gratierii, nu retrimiterea acesteia la comisia juridica.

"Deci daca acesta este motivul, haideti sa nu mai facem tot jocul asta ieftin pentru domnia sa, sa incercam sa agreem cu totii ca este un proiect prost, nu criticabil, prost, ca n-are nicio legatura cu obiectivul propus, ca avem o lege cu masuri alternative la executarea pedepsei cu condamnare, ca avem alte proiecte de legi care pot fi discutate in procedura de urgenta si pe care sa le discutam", a mai spus Gorghiu.

La ce se refera Alina Gorghiu

In forma modificata de comisia juridica, art. 391 si 392 din Codul Penal - infractiunile electorale - erau exceptate de la gratiere. In forma initiala a guvernului, acestea se gratiaza.

De semnalat faptul ca si infractiunea de marturie mincinoasa (art. 273 din Codul Penal), pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica.  


Presedintele Senatului a fost trimis in judecata in iulie 2016 de procurorii anticoruptie pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, dosarul acestuia urmand sa fie solutionat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Proiectul de lege al gratierii in forma Guvernului prevede ca acesta se aplica pentru fapte comise pana la data de 18 ianuarie 2017. 

Atat Liviu Dragnea cat si Calin Popescu Tariceanu au declarat luni ca sustin proiectul in forma initiala a guvernului.

Tag-uri: Alina Gorghiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ