Gorghiu: Mă bucur că Guvernul a acceptat să le ofere cetăţenilor din diaspora posibilitatea de a se înscrie online la vot

| 27 iul, 09:51

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că acceptarea de către Guvern a posibilităţii ca românii din diaspora să se poată înscrie online la vot reprezintă ''un pas înainte''.

''Mă bucur că solicitarea PNL a avut ecou şi Guvernul a acceptat să le ofere cetăţenilor din diaspora posibilitatea de a se înscrie online la vot. E un mare pas înainte! În felul acesta, avem siguranţa că dreptul de vot este respectat, nu considerat o lozincă, după cum spunea un fost premier. Nimeni nu ar trebui să se opună îmbunătăţirii procedurii de vot'', a scris Alina Gorghiu, marţi, pe pagina sa de Facebook. 

Reacţia sa vine după ce vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că Guvernul lucrează la un draft de proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea legii votului prin corespondenţă, urmând ca în cursul acestei săptămâni propunerea de modificare a legii să fie introdusă în dezbatere publică. 

"Îmi pare rău că o lege nouă care a fost făcută printr-un anumit consens politic are asemenea deficienţe. Se lucrează la un draft privind o ordonanţă de urgenţă pentru votul prin corespondenţă şi pentru alegerile din diaspora. Se lucrează în acest moment şi cred că se va pune în dezbatere publică în foarte scurt timp, probabil că săptămâna asta. Deci, se lucrează în regim de urgenţă", a precizat Dîncu. 

Vicepremierul a răspuns astfel întrebat dacă Guvernul are în vedere o ordonanţă de urgenţă privind Legea votului prin corespondenţă şi Legea privind alegerile parlamentare, în sensul de a exista "cel puţin 300 de secţii de votare" şi "înscrierile în Registrul Electoral să poată fi făcute şi online''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ