Gorghiu: Nu cauţionăm încercarea disperată a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare

| 11 noi, 17:24

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că nu cauţionează "încercarea disperată" a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, adăugând că PNL va boicota şedinţa de plen a Senatului.

 

 

 

"Nu cauţionăm încercarea disperată a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. România nu-şi permite să rămână cu acest Parlament în funcţie, un Parlament expirat, care din 21 decembrie va avea atribuţiile restrânse. Suntem într-o situaţie de criză în care avem nevoie de o perspectivă politică stabilă, nu este admisibil sa aruncăm România într-o zonă de incertitudine", a precizat Gorghiu, la Parlament.
Ea a adăugat că PNL va boicota şedinţa de plen a Senatului.
"Aşa cum am procedat şi până acum, vom boicota şedinţa de plen a Senatului, întrucât nu vrem sa dăm posibilitatea PSD de a obţine anularea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Fac apel la orice senator, însă, să nu gireze acţiunile antidemocratice ale PSD şi să nu participe la acest plen fizic, prin care se doreşte refacerea majorităţii PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a guvernului, în demersuri de un populism deşănţat şi aruncarea în aer a stabilităţii financiare", a afirmat Gorghiu.
Ea a mai declarat că, în cazul în care va ajunge la vot iniţiativa de revizuire a Constituţiei, "deşi nu are raport din cauza PSD", PNL da un vot pentru această iniţiativă.
"De altfel, este o iniţiativă pe care PNL a susţinut-o, inclusiv prin semnarea împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi celelalte partide a Acordului Naţional care presupune implementarea referendumului din 2019, precum şi a criteriilor de integritate pentru ocuparea funcţiilor publice", a încheiat Gorghiu.
Senatorii PSD vor vota miercuri, în plen, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice", aşa cum au procedat şi deputaţii partidului, a anunţat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ