Gorghiu: O moţiune de cenzură va crea instabilitate; PNL se opune ferm unui astfel de demers

| 01 iun, 15:05

O moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş nu ar face altceva decât să creeze în România un climat de instabilitate politică, iar PNL se va opune ferm unui astfel de demers, a declarat copreşedintele formaţiunii liberale Alina Gorghiu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Moţiunea de cenzură nu e un subiect pentru PNL. Din nefericire, triada DTP - Dragnea, Tăriceanu, Ponta - nu are alt obiectiv decât să meargă prin ţară şi să-şi promoveze acest demers, pe care eu îl consider unul obscen. Obscen din pricina iniţiatorilor, care nu au niciun fel de calitate morală, politică să genereze acest demers, care nu ar face altceva decât să creeze în România un climat de instabilitate politică. Un climat care să descurajeze investitorii, să descurajeze mediul de afaceri, care să aibă un efect, din păcate, negativ asupra securităţii locurilor de muncă din România", a susţinut Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a reamintit că "strategia (...) acestei triade de a prelua puterea în România" ţine ca obiectiv de un interes personal.

"Singurul obiectiv pe care-l au, credeţi-mă, nu este unul de interes public, este unul care ţine de grija privitoare la situaţia lor penală. O spun foarte ferm: interesul personal ţine de justiţie, nu de vreun indicator macroeconomic sau de situaţia economică din România. Indicatorii macroeconomici sunt în favoarea Guvernului Cioloş", a mai declarat Gorghiu.

Ea a adăugat că din datele oficiale rezultă că "România a încheiat primul trimestru din 2016 cu cea mai mare creştere economică după criză".

"Încrederea în economia românească s-a menţinut la un nivel ridicat, în continuă creştere. (...) Industria a continuat să se redreseze în luna martie, cea mai mare dinamică aferentă acestei luni din ultimii patru ani. De asemenea, sectorul construcţiilor rezidenţiale a determinat o evoluţie foarte bună a construcţiilor. Volumul lucrărilor de construcţii creşte cu 1,1% ca serie brută şi cu 2% ca serie ajustată", a arătat copreşedintele PNL.

Ea s-a referit şi la situaţia privind veniturile populaţiei şi gradul de ocupare a forţei de muncă: "Numărul mediu de salariaţi, pe total, s-a majorat cu 3,5% în trimestrul 1 din 2016, faţă de trimestrul 1 din 2015".

Copreşedintele PNL a menţionat apoi faptul că şi cheltuielile pentru investiţii au crescut sub guvernarea Cioloş.

"Ţineţi minte că i-am tot criticat în 2014 şi 2015 pe cei din fosta guvernare pentru că au blocat investiţiile şi din pricina acestui blocaj nu au creat locuri de muncă, dar în 2016, sub Guvernul Cioloş, putem vorbi, în primele patru luni, că investiţiile au început să capete viaţă. Vorbim de cheltuieli pentru investiţii care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, care au fost de 7,2 miliarde de lei, respectiv 0,9% PIB, cu aproximativ 35,2% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent", a afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a concluzionat că, în atare condiţii, "orice fel de moţiune de cenzură iniţiată de cei trei va avea un refuz categoric, ferm, o opoziţie categorică din partea PNL".

"Nu ne gândim în niciun fel să participăm alături de triada DTP la creare de instabilitate politică în România. Eu le sugerez să nu o facă nici domniile lor, mai ales că vorbim de un an electoral, şi îi sfătuiesc să-şi stăpânească setea de a ajunge iar la bugetul de stat al României şi la banii publici", a spus Alina Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ