Gorghiu: ”O să-l rog pe preşedintele CCR să explice când un guvern îşi poate angaja răspunderea!”

| 31 ian, 00:32

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu îl roagă pe preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, să explice, în motivarea deciziei luate miercuri, când îşi poate angaja un guvern răspunderea.

 

 

 

“O să-l rog pe preşedintele Curţii Constituţionale din România ca atunci când motivează hotârărea să explice publicului din România şi să explice tuturor celor care trebuie să respecte Constituţia când un guvern îşi poate angaja răspunderea. Pentru că pe această decizie practic un guvern în funcţie, cu o majoritate ostilă, nu-şi va putea niciodată angaja răspunderea. Practic acesată instituţie de la această această decizie a Curţii Constituţionale rămâne fără obiect”, a declarat, joi, Alina Gorghiu.
Ea susţine că Guvernul este lipsit de pârghia esenţială pe care o poate folosi atunci când se confruntă cu o majoritate ostilă în Parlament.
“Din secunda în care ai orice proiect care reglementează obiectul pe care Guvernul vrea să îşi angajeze răspunderea, lucru care se poate întâmpla lesne pentru că uitaţi-vă în Parlamentul României există zeci de mii de iniţiative legislative pe tot felul de subiecte, atunci categoric Constituţia României este lipsită de o instituţie, iar Guvernul este lipsit de pârghia esenţială prin care poate veni în Parlament atunci când are o majoritate ostilă cum este cazul acum. Poate domnul Dorneanu va avea amabilitatea să ne explice prin motivare cum va fi respectată această instituţie prevăzută de Constituţie”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

 

Tag-uri: gorghiu, Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ