Gorghiu: Orban a avut un comportament onest. Candidatura pentru Primăria Capitalei, discutată marţi în BPN

| 11 apr, 18:35

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că respectă opţiunea lui Ludovic Orban de a demisiona din funcţia deţinută în partid în urma anchetei DNA, menţionând, în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria Capitalei, că acest subiect va fi discutat, marţi, la Biroul Politic Naţional.

"Întotdeauna respectăm, ca şi în cazul altora, prezumţia de nevinovăţie, asta vom face şi în cazul lui Ludovic Orban", a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului. 

Ea a menţionat că Ludovic Orban a avut "un comportament onest", menit să nu aducă prejudicii de imagine partidului. 

"Respectăm la fel de mult şi comportamentul pe care l-a avut, care este unul cât se poate de onest şi în conformitate cu prevederile statutare ale PNL. Mă bucur că a făcut această opţiune proprie şi personală. Asta înseamnă că nu vrea deloc să prejudicieze imaginea partidului în niciun fel până nu-şi reglează situaţia domnia sa. În cel mai scurt timp, voi lua în discuţie şi eu şi domnul Blaga la Biroul Politic Naţional de mâine o candidatură pentru Primăria Capitalei", a completat Gorghiu. 

Ea a precizat că nu doreşte să se pronunţe pe elementele din dosar, deoarece nu are cunoştinţă despre acestea. 

"Nu avem nicio aplecare să facem circ. Nu suntem PSD să ne rupem cămaşa de pe noi atunci când cineva din partea PNL trebuie să renunţe la o candidatură, forţat de aceste împrejurări", a spus liderul PNL, adăugând că nu a avut încă o discuţie cu Ludovic Orban. 

Gorghiu a subliniat că nu există nicio problemă legată de resursa umană din PNL. "Avem resursă umană care să câştige Primăria Capitalei. Este într-adevăr o problemă că renunţăm la o candidatură care, conform tuturor analizelor, era singura candidatură în competiţie la acel moment care să bată candidatul PSD, dar PNL are multe alte variante cu care să vină în faţa electoratului", a spus liderul PNL. 

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a susţinut că se va discuta luni şi marţi despre candidatul liberalilor la Primăria Capitalei. 

"Candidatura va fi asumată de un membru al PNL. (...) Nu o să lungim discuţia, mâine o să avem candidatul", a arătat Blaga. 

El a spus că PNL nu va face alianţe preelectorale, iar liberalii vor câştiga Primăria Capitalei. 

Liberalul Ludovic Orban a declarat luni că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, îşi va retrage candidatura de la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei şi că va demisiona din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ