Gorghiu (PNL): Categoric votul în cazul Oprea se poate relua. Este un mit faptul că nu se poate

| 23 sep, 10:11

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua pentru că nu există nicio normă legală care să interzică Parlamentului să revoce o hotărâre.

"Cred că este nevoie de reluarea votului, în Senat, luni, în cazul Oprea pentru că altfel această majoritate (PSD-ALDE - n.r.) riscă să compromită total credibilitatea Senatului şi sunt argumente. Este un mit faptul că nu se poate, în mod legal, cere reluarea votului. Resping din capul locului această sentinţă dată de ieri încoace de PSD-ALDE cum că nu poate fi reluat votul în cazul Oprea. Categoric se poate relua şi dacă se vrea se poate şi este opţiunea pe care o avem în faţă. Depinde dacă vrem să o folosim sau nu. Este un precedent, din punctul meu de vedere, pozitiv, au existat şi precedente negative în cazul Şova sau legea defăimării. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile CCR şi hotărârile instanţelor sunt definitive şi obligatorii, dar şi în acest caz mai există proceduri speciale de revizuire. În cazul domnului Oprea este vorba de o hotărâre a Senatului pe care nu ne împiedică nimeni şi nimic să o abrogăm, decât eventual voinţa politică a cartelului politic care îşi împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE", a spus Gorghiu la RFI. 

Ea a adăugat că judecătorul Cristi Dănileţ a explicat foarte bine, în spaţiul public, că nu există niciun fel de problemă în reluarea votului, menţionând că aceasta este o soluţie permisă în baza legii răspunderii ministeriale. 

"Domnul Dănileţ a spus că pentru a exprima un nou vot pentru ridicarea imunităţii nu este nevoie nici de probe noi aduse de procurori, nici să se găsească vicii în prima procedură desfăşurată luni, ci pur şi simplu este suficient ca această propunere să fie formulată şi să se treacă la repetarea votului. În momentul în care juriştii din Biroul Senatului vor lectura aceste articole vor constata că nu este nevoie să facă nimic decât să reia procedura de vot", a precizat liderul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ