Gorghiu: PNL nu va susţine reducerea CAS cu 5 puncte procentuale dacă proiectul este nesustenabil bugetar

| 22 iun, 16:49

PNL nu va susţine proiectul privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale dacă iniţiativa este una care nu se susţine bugetar, a declarat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, miercuri, la Parlament.

"Este un proiect pe care ştiţi foarte bine că PNL l-a avut printre priorităţi legislative. Asta nu înseamnă că nu trebuie avută o discuţie corectă cu Guvernul să vedem care este nu doar impactul, care sunt sursele pentru a suporta această facilitate sau această scădere de taxe. În acest moment, Guvernul spune că bani la buget nu sunt. Ba mai mult decât atât, ştiţi declaraţia publică făcută de ministrul Muncii, care a spus că reducerea CAS ar putea să ducă la diverse alte măsuri. Excludem în acest moment orice fel de variantă care implică o tăiere de pensii făcută de Guvern ca urmare a unei măsuri luate de Legislativul României. Ca atare, dacă va fi nesusţinut acest proiect din punct de vedere bugetar sau nesustenabil, categoric se va amâna adoptarea acestui proiect sau sper să se amâne", a precizat Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii să aibă "înţelepciunea" să nu treacă "în an electoral toate proiectele pentru a colecta voturi, chiar dacă nu sunt resurse bugetare". 

"Stabilitatea economică este foarte importantă", a conchis Gorghiu. 

Senatorii au adoptat săptămâna trecută propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator şi 3 la angajat. Proiectul a fost aprobat cu 67 de voturi ''pentru'', 23 ''împotrivă'' şi o abţinere. 

Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare. 

Guvernul a avut un punct de vedere negativ în privinţa acestui proiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ