Gorghiu (PNL): PNL vizează o lege a salarizării în domeniul bugetar care presupune mărirea salariilor tuturor bugetarilor

| 15 noi, 19:20

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat marţi, la Galaţi, într-un briefing de presă, că PNL vizează o lege a salarizării în domeniul bugetar care presupune mărirea salariilor tuturor bugetarilor şi nu cum vrea PSD, doar pentru anumite categorii ocupaţionale.

Ea a precizat că salariul mediu la care se tinde în 2020 va fi de 4.238 lei. 

"Vă pot spune că Legea salarizării în domeniul bugetar va deveni realitate, că un guvern cum este Guvernul Cioloş este aproape de finalizare cu analizele pe grilele aplicabile pe această lege, că PNL vizează o lege a salarizării în domeniul bugetar care presupune mărirea salariilor tuturor bugetarilor, nu cum vrea PSD, doar pentru anumite categorii ocupaţionale, că impactul este evaluat de noi la 24 de miliarde, că salariul în 2020 mediu la care se tinde este de 4.238 lei şi că măririle până în 2020 vor fi în cuantum de 30-40 de procente", a afirmat Gorghiu. 

Liderul PNL a mai spus că se preconizează şi reducerea taxelor pe muncă la cota 16%. 

"Este un lucru care va merge mână în mână cu celelalte iniţiative legislative care încurajează eliminarea poverii fiscale mai ales pe muncă, vom aplica în paralel de la 1 ianuarie 2017 reducerea taxelor pe muncă la cota de 16%, vorbim de angajaţi şi angajatori, deci o scădere a taxării pe muncă', a mai spus Alina Gorghiu. 

Ea a menţionat că se doreşte şi transpunerea în realitate a directivei care se referă la taxarea în egală măsură a companiilor naţionale cu cele multinaţionale. 

"Evident că ne dorim să devină realitate şi transpunerea directivei care se referă la taxarea în egală măsură a companiilor naţionale cu multinaţionalele care, din păcate, îşi direcţionează profitul în afara ţării, astfel încât să nu beneficieze de un tratament egal în România. S-a calculat inclusiv impactul şi de către economiştii PNL şi evident că s-ar încasa la bugetul statului de patru ori mai multe venituri ca până acum, lucru care ne-ar asigura şi creşteri salariale şi investiţii în diverse proiecte mari de infrastructură şi realizarea proiectelor mari în educaţie, sănătate etc.", a declarat liderul PNL. 

Alina Gorghiu s-a aflat marţi la Galaţi unde participat la Teatrul Muzical Nae Leonard la festivitatea de lansare a candidaţilor PNL Galaţi pentru alegerile parlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ