Gorghiu: PNL va vota împotriva iniţiativei privind gratuitatea transportului public de suprafaţă. Este o măsură populistă

| 09 iun, 13:32

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţă că liberalii vor vota împotriva iniţiativei privind gratuitatea transportului public de suprafaţă propusă de primarului ales al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, argumentând că o astfel de măsură este populistă şi ar duce la falimentul RATB.


"Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei iniţiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi falimentul RATB, şi de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul, şi de către şoferi, pietoni ori bicilişti pentru că toţi plătim impozite şi pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcţională. Aşa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin şi nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea şi a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze şi tramvaie proaste în continuare, înghesuială şi mai mare, servicii de şi mai slabă calitate şi anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun", a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

Liderul PNL susţine că gratuitatea transportului public de suprafaţă este o măsură populistă. 

"Ştiu că nu vom fi foarte populari cu o astfel de poziţie, dar cred că e nevoie să ne opunem populismului, cu toate riscurile. Populismul înseamnă, în cele din urmă, şi mai multă sărăcie, iar un partid de dreapta trebuie să aibă curaj să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce e convenabil. Desigur că vom fi admonestaţi de către 'apostolii' PSD care şi-au propus, de fapt, să transforme bugetele publice ale primăriilor în propriul buget de campanie. Se vor erija în apărătorii celor amărâţi, vor acuza PNL că nu vrea binele ţării şi că nu îmbrăţişăm modelul Venezuela, pe care ni-l propun. Şi acolo conducătorii de stânga au făcut multe minuni. Până când într-o bună zi toate gratuităţile s-au epuizat, iar Guvernul nu mai poate plăti nici măcar tipărirea de bani. Suntem, evident, departe de o astfel de situaţie şi probabil nu vom merge până acolo, dar întotdeauna există un prim pas către prăpastie", arată Gorghiu. 

Ea susţine că argumentul conform căruia gratuitatea transportului în comun va duce la o aerisire a traficului este unul şubred. 

"Nu e nevoie de prea multă logică pentru a înţelege că oamenii care merg cu maşina nu o fac pentru că este mai ieftină benzina decât o călătorie RATB. Şi ei, şi ceilalţi au nevoie de transport public de calitate, de autobuze şi tramvaie moderne, neaglomerate şi care să vină repede şi la timp în staţii. Aşa este peste tot în lumea civilizată, aşa se pot oferi condiţii decente de transport şi trafic", adaugă liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ