Gorghiu: Premierul are obligația să oprească proiectul privind eliminarea președintelui din numirea procurorilor

| 09 oct, 16:38

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Mihai Tudose are obligația să oprească proiectul privind eliminarea președintelui din procedura de numire a procurorilor șefi, motivând că magistrații se opun acestui act normativ.

"2017 a fost pentru PSD anul 'justiției' și așa va fi până când PSD nu va mai fi la guvernare. Ritmul în care magistrații au semnat memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor Justiției arată că întreg ansamblul sistemului judiciar se opune proiectului inițiat de ministrul Tudorel Toader. Fiecare declarație a ministrului Justiției mai aduce câte un val de semnături împotrivă. Oare va continua așa până când le semnează toți magistrații din România? Este foarte clar că proiectul, pe lângă multe prevederi corecte legate de cariera magistraților, are și bombe: eliminarea președintelui României din procedura de numire a procurorilor cu funcții de conducere, trecerea Inspecției Judiciare sub control politic, restrângerea independenței procurorului și înființarea unei instituții separate pentru cercetarea actelor de corupție în rândul magistraților. Premierul are obligația de a opri acest proiect pentru că va genera opoziție din partea societății, dar și pentru că există riscul de a apărea o falie în interiorul magistraturii cu efecte nefaste asupra funcționării și credibilității justiției", a scris Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Ea subliniază că proiectele bune în domeniul justiției sunt blocate în Parlament.

"Ipocrizia PSD, este însă evidentă, atâta vreme cât în Parlament sunt blocate proiectele bune legate de justiție. Ceasul ticăie rapid în favoarea expirării termenului până la care Guvernul trebuia să vină cu un plan de măsuri pentru soluționarea problemelor din penitenciare, conform deciziei CEDO. PNL a depus proiectul legat de măsurile alternative de detenție în luna aprilie și de atunci este blocat. Pe 18 septembrie PSD a prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere din Senat, fără justificare", a arătat senatorul PNL.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ