Gorghiu: PSD, ALDE şi alţi acoliţi vor să transforme TVR în platformă de propagandă

| 11 apr, 23:18

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat luni PSD, ALDE şi "alţi acoliţi" că doresc să transforme televiziunea publică în platformă de propagandă.

"Mi-am asumat cu tot grupul PNL din Cameră şi Senat să venim să susţinem un candidat care nu este de pe lista PNL. Rar se întâmplă să vezi un partid care spune: 'Lasă, domn'e, oamenii mei sunt oamenii mei, oamenii PSD sunt oamenii PSD, hai să ne copleşească raţiunea şi bunul simţ să venim cu o propunere care nu este suspectată de politizare, însă PSD, ALDE şi alţi acoliţi astăzi vor să transforme TVR în aceeaşi platformă de propagandă în an electoral. Vă rog să nu o faceţi!", a spus Gorghiu în plenul Parlamentului. 

Ea a susţinut că tot un salariat al TVR a fost anterior director al instituţiei, cu referire la Irina Radu. 

"Câteodată trebuie să ştim despre ce este vorba şi despre ce vorbim de la acest microfon, pentru că înainte de această propunere le amintesc colegilor care au vorbit înainte că tot un salariat al TVR a fost directorul televiziunii, tot un salariat pe care astăzi îl jignim la modul general a îndeplinit mandatul de interimar propus de PSD, dar înţeleg că atunci când sunt salariaţi independenţi de PSD, sunt proşti, când sunt salariaţi ai PSD, îi punem şi interimari, îi facem şi propuneri în plenul Parlamentului", a afirmat liderul PNL. 

În replică, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că fostul director al TVR era tot un un om din televiziune, dar că nu era reprezentantul salariaţilor. 

"A doua diferenţă mare este că persoana la care s-a referit - Irina Radu - a fost director interimar, dar primul lucru este de înţeles, este simplu - nu era reprezentantul salariaţilor, cu alte cuvinte al sindicatului. Dacă vreţi să punem sindicatele să conducă instituţiile, sigur, şi asta este o propunere ce vă onorează, fără doar şi poate, ca adevăraţi liberali ce sunteţi, foşti liberali", a conchis Tăriceanu. 

Plenul Parlamentului urmează să decidă dacă Monica Ghiurco va ocupa funcţia de preşedinte - director general al SRTv, ea fiind propunerea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice.

Tag-uri: alde, Alina Gorghiu, PNL, senat, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ