GORGHIU: Săptămâna aceasta ne întâlnim cu liderii partidelor pe tema moţiunii de cenzură

| 22 sep, 16:47

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că săptămâna aceasta va avea întâlniri cu liderii partidelor parlamentare pe tema moţiunii de cenzură, precizând că miercuri se va întâlni cu UDMR, transmite Agerpres.

"O să am întâlniri în această săptămână cu mare parte dintre liderii de partide parlamentare, dar nu am să vă spun cu cine şi când. Întâlnirile vor avea loc începând de mâine (miercuri - n.r.). Vor avea loc aceste întâlniri pentru că eu cred că este încă timp până marţi, când va avea loc votul pe moţiunea de cenzură, pentru domniile lor să aleagă dacă devin sau nu complicii lui Victor Ponta la degradarea imaginii României şi cred că această discuţie este necesară, nu ştiu dacă va fi suficientă pentru a-i convinge să ne dea voturile pentru moţiunea de cenzură - nu este un hatâr pe care vreun lider politic îl face PNL, ar fi un gest de normalitate, care ar readuce România într-o situaţie decentă. Nu este niciun fel de capăt de ţară dacă Victor Ponta nu ar mai fi prim-ministru al României. (...) Ne vedem mâine dimineaţă cu colegii din Opoziţie, cu UDMR", a declarat Gorghiu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că în ciuda declaraţiilor unora dintre liderii partidelor parlamentare există deja întâlniri fixate. 

"În această săptămână ne vom vedea. Este nepoliticos şi nefiresc să vă spun când şi cum şi cu cine vom avea aceste întâlniri, dacă vor dori dânşii vă vor face cunoscute aceste întâlniri", a spus liderul PNL, precizând că nu a spus că va exista şi o întâlnire şi cu Călin Popescu-Tăriceanu. 

Copreşedintele liberal a mai afirmat că partidele care vor susţine menţinerea în funcţie a lui Victor Ponta, un demnitar cu probleme în justiţie, sunt complice la degradarea imaginii României şi la vulnerabilizarea statului român. 

Gorghiu a precizat că nu este surprinsă de faptul că PSD intenţionează să-şi ţină colegii în bănci la moţiunea de cenzură şi a catalogat acest gest drept unul de "umilire" de către liderii social-democraţi a colegilor parlamentari. 

În ceea ce priveşte discuţiile cu partidele parlamentare, Alina Gorghiu a susţinut că nu se negociază funcţii şi că un guvern multicolor PNL-UDMR-UNPR sau monocolor PNL susţinut de UNPR şi UDMR sunt variante de lucru luate în calcul după ce se va vedea poziţia celor cu care va avea întâlniri. 

"Discuţii cu privire la viitorul Guvern se vor face dacă moţiunea de cenzură va fi încununată de succes", a explicat copreşedintele PNL, indicând că până la începutul lunii octombrie va fi prezentată varianta de Guvern. 

Ea a menţionat că "ministeriabili există". 

"Dacă vrem mâine să facem un Guvern avem câte patru-cinci persoane pentru fiecare funcţie din Executiv. Problema nu este de câţi ministeriabili ai, problema principală pe care o vedeam era nevoia de a avea acel proiect de guvernare pe care îl avem. Sper ca proiectul să fie pus în practică de un prim-ministru liberal", a declarat Gorghiu. 

Pe de altă parte, Gorghiu a precizat că nu va exista o întâlnire şi cu preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea. 

"Apelul meu era să-i retragă sprijinul politic lui Victor Ponta, nu să voteze moţiunea. Nu mă aştept ca dl Dragnea să înţeleagă diferenţa. Opţiunea domniei sale, deşi încurcat, este să-şi rezolve problemele din interiorul PSD, riscând cu Victor Ponta la Palatul Victoria. Este o opţiune cu care PSD va plăti din punct de vedere electoral", a adăugat ea. 

Liderul PNL i-a urat succes lui Liviu Negoiţă, care a anunţat că va candida la şefia PSD. 

"Le urez mult succes tuturor. Dl Dragnea elimină contracandidaţii, la dânşii din păcate preocuparea este congresul, lasă pe ultimul plan guvernarea", a completat Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ