LEGEA privind prelucrarea datelor cu caracter personal, dezbătută marţi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

| 21 sep, 19:35

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va dezbate marţi proiectul de lege pentru modificarea legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat pe 7 septembrie.

Potrivit actului normativ, accesul la datele personale se poate face numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului.

"La solicitarea instanţelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice pun la dispoziţia acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal", se arată în proiect.

Propunerea legislativă a întrunit susţinerea tuturor liderilor partidelor politice parlamentare, la Cotroceni, în luna mai.

Ea a fost iniţiată de senatorii Vasile Blaga (PNL) şi Gabriel Oprea (UNPR) şi deputaţii Daniel Constantin (ALDE), Alina Gorghiu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Varujan Pambuccian (minorităţi) şi Victor Ponta (PSD).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ