Întâlnire IOHANNIS-PONTA după ce şeful statului i-a cerut din nou DEMISIA premierului

| 22 sep, 09:42

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta discută marţi, înainte de şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova. Cei doi ajung din nou fata in fata după ce şeful statului i-a cerut din nou demisia premierului.

Premierul Victor Ponta si seful statului s-au intalnit intalnit in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni, intr-o sedinta fulger. 

Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea, marţi, o şedinţă comună, în staţiunea Neptun, condusă de prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul moldovean Valeriu Streleţ, şedinţă la care se vor stabili noile proiecte comune ale celor două state.

Ultima întâlnire dintre preşedinte şi premier a avut loc joi, 17 septembrie, la şedinţa CSAT. În timpul şedinţei, DNA a anunţat trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta. După şedinţa CSAT, preşedintele Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, în care i-a cerut din nou demisia premierului.

Astazi are loc la Neptun Marți ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Victor Ponta și prim-ministrul Valeriu Streleț.

Citeste si: Noul ambasador al SUA la Bucureşti i-a prezentat lui Iohannis scrisoarea de acreditare

Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului român la Chișinău, în 27 august, când au fost stabilite prioritățile pentru agenda bilaterală în următoarele luni și a fost semnat cel de-al 4-lea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane EUR.

Membrii celor două guverne vor stabili în ședința de la Neptun noile proiecte ce vor fi finanțate în baza acestui acord. O atenție specială va fi acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naționale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut.

Va fi exprimat interesul reciproc pentru posibila participare a unor companii din România la viitoare privatizări în diverse sectoare economice din Republica Moldova.

Citeste si: EXCLUSIV! CÂŢI parlamentari trebuie să „cumpere” PNL pentru a demite guvernul Ponta la moţiune. 3 SCENARII de bază

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 sep, 11:05
Mirela Palada
stire infirmata de Administratia Prezidentiala
ce este chestiunea aia,cu trei surse?
pentru un absolvent SNSPA?o prostie...
ziaristul lui Peste prajit,a mai aruncat o fumigena
la schimb,Dan Sultanescu,consilierul lui Ponta,i-a mai dat sa roada un os...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ