Guvernul României și cel al Republicii Moldova se vor reuni marți, la Neptun, într-o ședință comună

| 21 sep, 18:59

Guvernul României şi cel al Republicii Moldova se vor întruni, marți, într-o ședință comună desfășurată la Neptun, ce are ca scop stabilirea unor noi proiecte ale celor două state, sub conducerea premierului Victor Ponta și a omologului său, Valeriu Streleț.

''Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului român la Chișinău, în 27 august, când au fost stabilite prioritățile pentru agenda bilaterală în următoarele luni și a fost semnat cel de-al patrulea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro'', se arată într-un comunicat al Guvernului.

Unul dintre proiectele comune ale celor două state se referă la continuarea proiectelor de  "infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naționale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut".

O altă atenție deosebită va fi acordată și învățământului prin continuarea proiectelor de construcție de grădinițe, în special în mediul rural, precum și extinderea programelor de burse pentru studiu în România, cu precădere pentru specializări neacoperite în Republica Moldova.

"Așa cum a rezultat din precedenta întâlnire a celor doi prim-miniștri, Guvernul României urmărește cu preocupare situația financiară dificilă prin care trece în prezent Republica Moldova și încurajează inițiativele Guvernului de la Chișinău pentru asanarea și stabilizarea sectorului bancar precum și pentru încheierea unui acord cu FMI. Aceste subiecte vor fi de asemenea abordate în cadrul ședinței de la Neptun a celor două guverne", se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, reprezentanții Guvernului României își vor menține susținerea puternică pentru continuarea parcursului către Uniunea Europeană al Republicii Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ