Gorghiu solicită ca propunerea de modificare a Legii 303/2004 să fie întoarsă la Comisia specială ori respinsă în plen

| 04 dec, 19:57

Senatorul PNL Alina Gorghiu solicită reîntoarcerea la Comisia specială a propunerii de modificare a Legii 303/2004 ori respingerea acesteia în plen, motivând că afectează grav sistemul judiciar.

"Fac un apel către domnii Dragnea și Tăriceanu încă de pe acum, de dimineață, înainte de a începe ședințele la Parlament, de a opri procesul de a face praf legile Justiției. Declarațiile venite din ALDE referitoare la problema răspunderii magistraților sunt doar un pas premergător circului care urmează în plen. Acest partid, membru al coaliției de guvernare, nu mai este acum de acord cu soluția votată de comisie tot de ai lor, colegii de coaliție mare care guvernează iresponsabil România. Nu-mi amintesc să fi protestat puternic în comisie, să fi ieșit din sală în semn de protest... Deci, teatrul ieftin continuă", a scris luni Gorghiu pe Facebook.

Ea susține că aceste legi vor fi redefinite în plen.

"Sistemul judiciar este acum pe cale de a se bloca pentru că din declarațiile contradictorii care merg într-o parte sau în alta nu se mai înțelege decât dorința de a modifica legile și de a slăbi independența Justiției. Nimeni nu înțelege în mod concret ce anume va mai urma. Tot acest blocaj este generat de ambiții care devin tot mai personale cu fiecare zi ce trece", arată senatorul PNL.

Gorghiu afirmă că orice proiect lansat în spațiul public sub patronajul PSD — ALDE și ''purtat de oameni cu probleme'' este compromis din start și este respins de societate.

"De aceea, domnilor, solicit ca propunerea de modificare a Legii 303/2004 să fie întoarsă către Comisia specială, iar dezbaterea să fie reluată până când iese ceva bun (după ce mai întâi trebuie să așteptăm decizia CCR referitoare la soarta acestei Comisii speciale comune). O altă variantă este aceea de a se vota în plen respingerea propunerii legislative, cu atât mai mult cu cât aceasta afectează grav sistemul judiciar și este evident neconstituțională. Orice altă variantă este extrem de periculoasă pentru independența sistemului judiciar", spune ea.

Senatorul liberal amintește că sunt zeci de amendamente teoretic respinse, dar care pot fi oricând reactivate în plenul Camerei Deputaților și pot deveni "adevărate bombe" la temelia independenței Justiției.

"Este un aspect foarte grav faptul că independența procurorilor nu va mai exista în lege cu toate consecințele pe care le știm toți. Nu suntem de acord nici cu diminuarea integrității magistratului prin eliminarea prevederii privind suspendarea în cazul trimiterii în judecată. Recunoașteți, domnilor, că restrângerea rolului președintelui României în cazul numirii unor magistrați a fost de la început scopul PSD — ALDE, iar legea a fost modificată în ciuda a ceea ce a spus anterior CCR. Domnilor Dragnea și Tăriceanu, vă rog să înțelegeți că modificarea legilor Justiției nu poate fi un moft sau un deziderat personal al domniilor voastre. Încă mai este timp să demonstrați că nu faceți politică doar pentru interese personale", conchide Alina Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ