Gorghiu: Vicepremierul Dîncu să ofere Primăriei cadrul legal pentru redeschiderea Arenei Naţionale

| 05 mar, 10:54

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi cere vicepremierului Vasile Dîncu să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, precizând că îl susţine pe primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava în demersurile sale în ceea ce priveşte Arena Naţională.

''Sunt alături de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în respectarea legii. Pentru unii, legea este facultativă. Îmi pare bine că Răzvan Sava are curajul de a rămâne de partea legii, când populismul îi cere să o încalce. Dacă domnul Dîncu vrea să se afirme politic, este problema domniei sale, dar eu nu accept manipulări de tip pesedist. Îl invit, la rândul meu, pe vicepremier să facă demersurile necesare să ofere Primăriei cadrul legal pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Fără aroganţe inutile. Cât despre ironiile legate de statuia legalităţii, poate ar fi cazul la o mai mare decenţă după evenimentele tragice de anul trecut, când au murit români din cauza încălcării normelor legale. Domnul Dîncu poate a uitat că a ajuns vicepremier pentru că oamenii au cerut respectarea legii. Ca atare, îi solicit vicepremierului tehnocrat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu'', a scris Gorghiu, sâmbătă, pe pagina sa de facebook. 

Reacţia Alinei Gorghiu vine după ce, în cursul zilei de vineri, vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, la Zalău, că există toate condiţiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la Bucureşti, pe Arena Naţională, existând numai problema acceptului Primăriei. 

"O să-i răspund mai complex domnului Sava, pentru că nu am vrut să frâng de la început cariera politică a unui tânăr politician. Am adunat trei ministere care au lucrat la o soluţie, ISU, Inspectoratul de Stat în Construcţii, am lucrat împreună şi cu reprezentanţi ai primăriei pentru a face împreună un dosar de câteva sute de pagini privind organizarea securităţii spectatorilor la meciul respectiv. Aveam toate condiţiile, ne pregăteam să anunţăm acest lucru şi în ultimul moment a venit domnul primar şi ne-a spus că dacă nu-i dăm autorizaţie sau dacă nu schimbă legea pentru ca el să primească autorizaţie atunci el nu este de acord cu asta, pentru că el vrea să respecte legalitatea întru totul. Adică a vrut să devină o statuie a legalităţii întruchipate, să ne arate pe de o parte că vechiul primar nu a făcut lucrul care trebuie pentru stadion şi alte chestiuni în prag de campanie. Ne pare rău că un tânăr politician are o asemenea tratare a unei probleme publice foarte importante", a afirmat Vasile Dîncu. 

Vicepremierul a subliniat că în acest moment se pune doar problema acceptului Primăriei Capitalei. 

'Noi am pregătit toate acele documente. O să facem publice şi alte aspecte legate de asta. Deci există în acest moment toate condiţiile pentru ca să se desfăşoare meciul cu Spania în 27 martie, la Bucureşti. Este numai problema acceptului Primăriei. (...) Domnul primar încearcă mai degrabă să caute ceva politic, dar noi nu putem schimba legea prin care să optimizăm, să spunem aşa, populismul candidaţilor din campanie şi nici nu putem să eliminăm lipsa de curaj a celor care se gândesc în primul rând la cariera lor politică şi nu se gândesc la oameni şi la cetăţenii din oraşele respective", a adăugat Dîncu. 

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a precizat că aşteaptă de la vicepremierul Vasile Dîncu răspuns la două întrebări: care este soluţia legală care să permită redeschiderea Arenei Naţionale şi de ce vicepremierul nu a furnizat această soluţie până acum. 

"Observ cu mâhnire că a respecta legea este, pentru unii politicieni, doar o chestiune de alegere personală. Domnul ministru Vasile Dîncu, într-o notă de ironie, vine şi spune că îmi doresc să devin o statuie a legalităţii întruchipate. Cred cu tărie că a respecta legea până la ultimul ei punct nu trebuie să mai fie o opţiune. Şi da, în ceea ce priveşte situaţia Arenei Naţionale, vom respecta legea în totalitate. Aştept, şi alături de mine aşteaptă milioane de microbişti, ca domnul Vasile Dîncu să ne ofere răspunsurile la câteva întrebări", a scris edilul pe facebook. 

El a subliniat că, potrivit legii, în vederea obţinerii autorizaţiei de la ISU este necesar agrementul tehnic de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

"Care este acea soluţie legală clară care să ne poată permite redeschiderea Arenei Naţionale? De ce domnul Dâncu nu a furnizat această soluţie până acum? Un răspuns ar fi acela că, poate, domnul Dîncu nu cunoaşte legea, care spune clar că avem nevoie de acel agrement tehnic de la Ministerul Dezvoltării pentru a lua astfel şi autorizarea de la ISU. Şi astfel, problema redeschiderii celui mai mare stadion al ţării ar fi rezolvată în deplină legalitate şi siguranţă pentru toţi participanţii la spectacolul sportiv", a mai scris primarul. 

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, la Zalău, că există toate condiţiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la Bucureşti, pe Arena Naţională, existând numai problema acceptului Primăriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ