Grampet acuzată de corupţie în presa croată, după ce a cumpărat operatorul feroviar HZ Cargo

| 14 aug, 2013

Grampet respinge acuzaţiile de corupţie în privatizare, care au apărut în presa croată după ce operatorul român a preluat compania naţională croată de transport feroviar HZ Cargo.

Grupul Grampet, cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar în România, al cărui transportator de marfă Grup Feroviar a cumpărat compania naţională croată de transport feroviar HZ Cargo, şi proprietarul Grupului Grampet Gruia Stoica nu se află sub o anchetă pentru corupţie în privatizare şi nu au datorii fiscale, iar speculaţiile despre acest subiect sunt doar o parte din folclorul politic, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului Grampet Oana Popescu reporterilor marţi la Zagreb, informează agenţia croată de presă HINA, relatează Agerpres.

Grup Feroviar a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea unui pachet de 75% în HZ Cargo şi mass-media a titrat recent că serviciile anticorupţie şi fiscale din România au lansat o anchetă în care este cercetat omul de afaceri Gruia Stoica.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Popescu a respins aceste acuzaţii. Grupul Grampet este cel mai mare grup feroviar privat din România şi din Sud-Estul Europei. Înfiinţat în 1999, Grupul Grampet deţine mai multe companii cu activităţi în toate sectoarele de cale ferată, de la transportul de bunuri, material rulant şi de întreţinere la management logistic.

Grupul Grampet a declarat că va respecta condiţiile licitaţiei, adăugând că este gata să păstreze 1.100 de muncitori, o condiţie stabilită în prealabil de guvernul croat.

La 25 iulie, guvernul croat a acceptat oferta de la Grup Feroviar Român pentru achiziţionarea unui pachet de 75% din compania feroviară HZ Cargo.

Potrivit ofertei, Feroviar va cumpăra HZ Cargo în termen de 30 de zile de la semnarea contractului, ar urma să plătească 30 de milioane de euro pentru a rambursa suma principală a unui împrumut acoperit de o garanţie de stat, 10 milioane de euro
se vor duce spre capital de operare pentru a acoperi obligaţiile către furnizori şi salariile angajaţilor, iar alte 20 de milioane de euro pentru investiţii, adaugă HINA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ