Grapini: Actuala variantă a proiectului Roşia Montană nu este votabilă

| 07 oct, 2013

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, este de părere că actuala variantă a proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană nu este "votabilă".

"M-am exprimat public că această variantă, care este venită acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabilă, cel puţin din punct de vedere al eficienţei economice şi al avantajului statului român. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe şi specialiştii trebuie să îşi spună punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care să ne facă o documentare corectă până la vot.

Atât timp cât s-a tras concluzia că sunt primul ministru care a venit şi a spus în mod tranşant că nu susţine actuala lege şi am motivat de ce, că nu avem câştigul suficient economic, nu mă iau de impactul de mediu, vorbim economic", a spus Grapini, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului care analizează exploatarea minieră.

Potrivit acesteia, Guvern a renegociat cât a putut acest proiect, fiind un acord "semnat de alţii cu nişte parametri extrem de nefavorabili României".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2013
Alexandru
proiect ok
ba eu cred ca este un proiect ok, cu o redeventa comparativa cu celelalte practicate in lume, cu un venit majoritar statului si cu garantii care trebuie respectate de investitor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ