Grapini vrea să schimbe totul la reprezentanţele de turism ale României în străinătate

| 11 mai, 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, în Băile Felix, că a găsit "jale şi dezastru" la reprezentanţele de turism ale României în străinătate, motiv pentru care ministerul "va schimba totul", anunță Agerpres.

"La Paris, la Viena, în Spania, Italia, e jale şi dezastru! Oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor, ei de asta sunt acolo. În sfârşit, am preşedintele Autorităţii Naţionale în Turism, îi chem pe toţi, le fac o fişă a postului şi le dau termene. Aici schimbăm totul şi ne deschidem spre Asia. În Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesaţi. Noi trebuie să promovăm inteligent România, prin specificul ei", a spus Maria Grapini, la întâlnirea cu oamenii de afaceri din staţiunile Felix şi 1 mai.

Ministrul a precizat că vrea să atragă investitori din ţările non-europene. "În India am găsit posibili investitori, dar trebuie să rezolvăm procedurile de vize, ca să circule mai uşor. Avem şi oameni interesaţi din Arabia Saudită. E pe agenda mea dirijarea investitorilor către zone de interes naţional", a subliniat ministrul.

În seria de proiecte şi iniţiative ale ministerului, Maria Grapini a amintit că se lucrează la legea turismului, că până la finele lunii iunie vor apărea ghidurile mult simplificate pentru accesarea fondurilor 2014-2020.

De asemenea, se pregăteşte o lege a insolvenţei (fiind modificată modalitatea de judecare a proceselor economice şi se vor înfiinţa tribunale economice) şi se lucrează, cu firma Siemens, la proiectul intitulat "Etică în afaceri".

Maria Grapini a anunţat că România deţine preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului şi că va organiza, în 3-7 iulie, Conferinţa mondială a a turismului, unde se vor prezenta, celor 30 de ţări participante, atracţiile turistice ale ţării-gazdă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ