Grapini: Vreau să deschidem turistic România spre China şi Japonia

| 29 noi, 2013

Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, astăzi, că România trebuie să privească mai insistent spre Asia şi să atragă turişti din zona respectivă, în primul rând chinezi şi japonezi.

"Vreau să facem deschiderea spre Asia. Aici trebuie să lucrăm foarte bine cu agenţiile, fiindcă avem prea puţine agenţii pentru adus şi mai multe pentru dus în Asia. Cu ocazia vizitei delegaţiei chineze am avut un panel pe turism şi premierul chinez a spus, al doilea lucru al său, că vrea să aducă mai mulţi turişti chinezi în regiunea în care e şi România. Am şi rezolvat în şedinţa de Guvern de miercuri să deschidem liniile aeriene directe Tarom Bucureşti-Beijing, lucru care era cerut de mult timp. Lucrăm acum în parteneriat cu Ministerul de Externe şi cu Ministerul de Interne să vedem cum reducem numărul de zile pentru acordarea vizelor la turiştii chinezi şi cum diminuăm birocraţia legată de eliberarea vizelor", a menţionat Maria Grapini.

Ministrul a spus că există şi alte proiecte care vizează deschiderea turistică spre Asia, iar unul dintre ele vizează turiştii japonezi.

"Vom deschide un birou la Tokyo, am discutat deja cu ambasadorul nostru de acolo. Cred că în afară de UE, trebuie să mergem şi spre cei care au bani, spre partea asiatică, şi care, pe de altă parte, antropologic, sunt oameni curioşi. Trebuie să-i tentăm cu lucrurile noastre autentice să vină la noi", a mai spus Maria Grapini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2013
Baile Olanesti
Cazare Olanesti
Pentru o vacanta placuta sau pentru Oferte Revelion va recomand Statiunea Baile Olanesti! Aici veti putea gasi cazare in vile particulare, pensiuni si hoteluri de 2 pana la 4 stele, restaurante si terase, locuri de vizitat , piscine acoperite sau in aer liber! Preturile sunt mai mici decat pe Valea Prahovei si sigur sa veti simti mai bine!.,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ