România va atinge anul viitor cota de energie verde stabilită pentru 2020

| 28 noi, 2013

România va atinge la 1 ianuarie ţinta de 24% energie regenerabilă în consum, mult mai devreme decât este obligată de directivele europene, respectiv 2020, astfel că ANRE a informat Guvernul şi Parlamentul că trebuie reconsiderate cotele din Planul Naţional de Acţiune în Energia Regenerabilă (PNAER).

"Reconsiderarea cotelor anuale va avea ca efect maturizarea mecanismelor de piaţă pentru energia regenerabilă, precum şi a preţului certificatelor verzi, iar acest lucru va duce la o valoare normală a preţului certificatelor verzi, nu cea maximă cum a fost până acum", a declarat joi, la un seminar pe teme energetice, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

PNAER este un document care stabileşte, printre altele, câtă energie verde este obligată România să aibă în consumul anual total. Potrivit lui Calotă, această cotă ar trebui să scadă în 2015 de la 15%, cum este stabilit în PNAER, la 13%.

Cea mai mare pondere de energie regenerabilă în consumul final de energie la nivel naţional este reprezentată de energie eoliană, urmată de energia hidroelectrică şi de cea fotovoltaică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ