Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie au depus jurământul ca membri ai Guvernului. Preşedintele nu a avut niciun mesaj public

| 03 apr, 18:23

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi noul ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus jurământul ca membri ai Guvernului, luni după-amiază, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs public la ceremonia de depunere a jurământului de către cei doi miniştri, el doar stând de vorbă câteva zeci de secunde cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs public la ceremonia de depunere a jurmământului de către miniştrii Graţiela Gavrilescu şi şi Viorel Ilie, el stând doar de vorbă câteva zeci de secunde cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Sorin Grindeanu.

După ce miniştrii Gavrilescu şi Ilie au depus jurământul, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a anunţat că ceremonia s-a încheiat. Preşedintele a mers să le strângă mâna preşedinţilor celor două Camere şi miniştrilor prezenţi la ceremonie, vorbind câteva zeci de secunde cu Sorin Grindeanu, care a părut amuzat.

Iohannis a schimbat câteva cuvinte şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ajuns în dreptul jurnaliştilor, preşedintele le-a spus: "Astăzi numai vă salut". După care a revenit la Dragnea, cu care a mai vorbit puţin.

Preşedintele a părăsit apoi sala, însă preşedinţii Camerelor şi miniştrii au mai zăbovit câteva minute în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

De obicei, la astfel de ceremonii, şeful statului susţine un scurt discurs ceea ce nu s-a mai întâmplat cu această ocazie.

Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie au depus jurământul ca membri ai Guvernului

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi noul ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus jurământul ca membri ai Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, încă de vineri, că decretele vor fi semnate în cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a jurământului.

Graţiela Gavrilescu, actual ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, preia portofoliul lui Constantin de ministru al Mediului şi funcţia de vicepremier. În locul ei, este numit Viorel Ilie.

Liderii ALDE, reuniţi duminica trecută în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii. Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, în locul lui Daniel Constantin.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ