Greșelile se plătesc: 21 de milioane de dolari pentru 39 de ani de închisoare

| 26 feb, 20:20

Americanul Craig Coley a petrecut aproape patru decenii în spatele gratiilor pentru crime pe care nu le-a comis. După ce poliția a redeschis cazul, s-a descoperit că bărbatul nu a avut nicio legătură cu tragedia petrecută în urmă cu aproape 40 de ani.

Un bărbat care a făcut 39 de ani de închisoare pe nedrept a fost recompensat cu suma de 21 de milioane de dolari.

Craig Coley a petrecut aproape patru decenii în spatele gratiilor pentru crime pe care nu le-a comis. Bărbatul fusese condamnat în 1978 pentru uciderea Rhondei Wicht și a fiului ei de patru ani, scrie CNN.

După ce poliția din Simi Valley a redeschis cazul, s-a descoperit că bărbatul nu a avut nicio legătură cu tragedia petrecută în urmă cu aproape 40 de ani.

“Nicio sumă de bani nu poate compensa experiența domnului Mr. Coley. Însă, rezolvarea acestui ca i-ar putea face dreptate pentru el și întreaga comunitate”, a declarat Eric Levitt, un oficial din administrația locală.

Poliția a anunțat că au fost descoperite noi mostre biologice într-un laborator privat, dovezi pe care instanța ar fi decis să le distrugă în 1980.

Pe 22 noimebrie 2017, Craig Coley a fost eliberat din închisoare și declarat nevinovat. Înainte de condamnare, bărbatul nu avusese cazier, iar în închisoare a fost un deținut model, dedicându-se activităților religioase.

Cele două victime au fost descoperite pe 11 noiembrie 1978. Scena crimei a fost astfel regizată încât să pară că a fost vorba de un jaf. Ulterior s-a descoperit că femeia fusese și violată. La data crimei, martorii au declarat că au auzit mai multe zgomote suspecte, iar un vecin a declarat că a observat mașina lui Coley în fața casei victimelor. Bărbatul se afla în process de divorț cu victima.

Craig avea 31 de ani în momentul în care a fost interogat de poliție. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a stat la restaurantul pe care îl deținea până la ora 4:30 AM, a condus acasă un prieten în jurul orei 4:45 AM, apoi a plecat spre locuința sa.

Patru decenii, bărbatul și-a susținut nevinovăția, având și martori care să-l susțină, însă instanța a decis condamnarea sa. După aproape 40 de ani, bărbatul a fost declarat nevinovat, însă adevăratul făptaș este încă neidentificat și liber.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ