Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

| 13 iul, 13:37

Curtea Supremă din Franţa a repins miercuri apelul făcut de liderul MISA, Gregoria Bivolaru, la decizia iniţială de extrădarea, acesta urmând să fie adus în România pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani pentru trafic de persoane, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, după ce a fost condamnat în absență în 2013 la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Judecătorii francezi au admis la începutul lunii iunie solicitarea de extrădare formulată de autoritățile române în cazul lui Gregorian Bivolaru, decizia nefiind definitivă. Potrivit deciziei, Gregorian Bivolaru putea fi adus în România pentru a ispăși pedeapsa la care a fost condamnat după ce a fost gasit vinovat, în 2013, de trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Judecătorii francezi aşteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităţilor din Suedia, ţara în care Bivolaru a trăit 12 ani şi a primit azil politic. Sursele citate au precizat că aceste acte au fost trimise iar autorităţile suedeze au informat că-l menţin ca azilant. Până la o hotărâre finală, Gregorian Bivolaru a rămas în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze.

În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ