Grevă în transporturile de mărfuri. Coloană de 70 de tiruri, în marş de protest pe Valea Oltului

| 09 dec, 2013

Transportatorii rutieri de mărfuri au comunicat că au oprit, luni, activitatea şi nu au mai trimis maşini în curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce în parcări, a declarat  Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere.

Augustin Hagiu a spus că transportatorii rutieri de mărfuri aşteaptă, în primul rând, ca Ministerul Transporturilor să îşi respecte promisiunile asumate prin minuta semnată în luna mai, în urma cărora protestele anunţate atunci au fost suspendate, conform Mediafax.

Hagiu a precizat că după ce vor fi rezolvate solicitările menţionate în minuta încheiată în luna mai, se poate intra într-un dialog cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor. În cadrul protestului, unii dintre şoferii de autocamioane aflaţi pe trasee intenţionează să meargă în coloană, cu viteze reduse.

Protest cu 70 de tiruri

Şoferii a aproximativ 70 de autotrenuri au protestat luni dimineaţa, la Râmnicu Vâlcea, împotriva majorării accizelor la combustibili cu 0,7 eurocenţi pe litru, aceştia pornind într-un marş cu 20km/h, pe Valea Oltului.

Conducătorii tirurilor aparţinând mai multor societăţi comerciale din Vâlcea cer neintroducerea acestei accize, care ar duce la scumpiri în lanţ, la pierderea locurilor de muncă şi la paralizarea unuia din cele mai importante domenii economice, transportul de marfă.

"Scumpirea carburanţilor se va reflecta implicit în preţul produselor, ulterior în scăderea puterii de cumpărare şi o diminuare atunci a producţiei. O diminuare a producţiei, îi poate spune cineva lui Victor Ponta, duce implicit la trimiterea în şomaj a personalului, deci mai puţini conducători auto. Nu trebuie luaţi bani în plus pentru că distruge una din cele mai importante activităţi economice din România. O să vedem din nou tranzitând România doar turci, polonezi, maghiari etc", a declarat V.B, reprezentantul unei companii din Râmnicu Vâlcea, citat de Agerpres.

Totodată, companiile din Vâlcea protestează pentru renunţarea de către guvernanţi la tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ