Grevă la Fisc. Sute de angajaţi au ieşit în stradă din cauza regionalizării

| 22 iul, 2013

Sute de Angajaţi ai Fiscului au ieşit, luni, în stradă, la Timişoara. Ei sunt nemulţumiţi din cauză că, în urma reorganizării administrativ-teritoriale care urmează să aibă loc în România, direcţia fiscală pentru regiunea de Vest ar urma să fie mutată de la Timişoara la Deva.

Sute de funcţionari de la Fiscul din Timişoara au ieşit, luni, în stradă, nemulţumiţi din cauză că şi-ar putea pierde slujbele în urma regionalizării. La ora 8.00, angajaţii au închis ghişeele şi au ieşit în parcarea din faţa instituţiei, unde îşi strigă nemulţumirea şi agită mai multe pancarte şi bannere.

Angajaţii ANAF protestează pentru că Direcţia Regională a Finanţelor Publice pentru regiunea de Vest ar putea fi mutată la Deva. Oamenii spun că decizia de mutare nu este legală şi este nejustificată. Mai mult, ei cred că la mijloc ar fi vorbe de negocieri între partidele politice şi că sunt interese de ordin politic.

"Vom protesta zilnic, între orele 8.00 şi 11.00, timp de trei zile. Dacă nici după acest semnal pe care-l transmitem Guvernului nu se va reveni asupra deciziei, vom vedea ce alte forme va îmbrăca protestul nostru", a declarat liderul sindicatului FinTim Sed Lex Timiş, Adrian Găvruţă.

Şi primarul din Timişoara se declară împotriva acestei mutări, pentru că, spune edilul, Timişoara este un oraş mai bine dezvoltat decât Deva, este în creştere şi are mai multe spaţii pentru birouri.

Nici fostul ministrul al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu nu este de acord cu această mutare. "Mă surprinde această decizie. Este o decizie politică. Nu poţi muta Finanţele Publice din regiunea de Vest într-un oraş mic. Timişoara este unul dintre oraşele care contribuie cel mai mult la buget. La Deva nu se pot asigura servicii de calitate pentru regiunea de Vest", a explicat oficialul.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ