Grindeanu: ”Am modificat Legea achiziţiilor publice şi a procedurilor de eliberare a avizelor!”

| 18 mar, 19:09

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că, în şediţa de Guvern, a fost modificată Legea achiziţiilor. ”80% din timpul alocat unui proiect era consumat de birocraţie”, a transmis ministrul.

 

Guvernul anunţă, într-un comunicat, că  a fost adoptată OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul investiţiilor publice.

”Ordonaţa de Urgenţă aprobată de Guvern modifică o serie de acte normative din domeniul achiziţiilor publice şi din cel al construcţiilor, în sensul reducerii timpilor necesari obţinerii avizelor tehnice pentru proiectele de infrastructură rutieră finanţate din PNRR. Astfel, se introduce posibilitatea ca beneficiarii contractelor să poată plăti direct subcontractorii, furnizorii sau alţi operatori economici, care prestează sau execută lucrări pe şantier. Dacă lucrările nu avansează, constructorii vor fi notificaţi doar de 3 ori înainte de reziliere, după care se poate intra în procedură de licitaţie fără publicare”, anunţă Guvernul.
Totodată, terenurile din proprietatea publică a statului şi din administrarea entităţilor publice se vor transfera în administrarea expropriatorului, odată cu Hotărârea Guvernului prin care este declanşată procedura de expropriere.
”Se instituie termenul de 15 zile calendaristice de la depunerea solicitării pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire şi 10 zile calendaristice pentru emiterea avizelor solicitare prin certificatele de urbanism. Dacă documentaţia depusă nu este completă, aceste entităţi pot face observaţii doar o singură dată; ulterior măsurilor pe care beneficiarul le ia conform cerinţelor de clarificare/modificare/completare, autorităţile respective nu mai pot emite alte solicitări”, a mai precizat Guvernul.
Dacă autorităţile nu emit în termenele instituite avizele/autorizaţiile, se consideră că documentaţia depusă de beneficiar este conformă şi completă, iar în acest caz autorităţile sunt obligate să emită autorizaţia în termen de 5 zile. Dacă nici acest termen de 5 zile nu va fi respectat, se va considera că documentele respective au fost emise tacit.

 

Tag-uri: Guvern, termen
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ