Grindeanu: Ce facem, dacă la referendum românii spun că nu vor continuarea luptei anticorupţie?

| 30 ian, 09:06

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la un post de televiziune, că nu se împotriveşte referendumului demarat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema graţierii, dar s-a întrebat, ironic, precizând că e vorba de un "scenariu absurd": ce se va întâmpla, dacă românii vor vota împotriva continuării luptei anticorupţie, aşa cum este formulată întrebarea referendumului?

„O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (…) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare. (…) dacă ne dorim continuarea luptei anticorupţie, la modul general. Întrebarea de fapt este următoarea – sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?”, a spus Grindeanu, râzând.

 

El a afirmat că o problemă mai serioasă este dacă sistemul, în întregul său, este echilibrat.

 

„Toată lumea îşi doreşte (continuarea luptei anticorupţie – n.r.), dar având parte de ce spuneam, de un sistem absolut perfect, într-o balanţă perfectă, iar eu ca cetăţean să mă simt sigur şi apărat în drepturile fundamentale pe care le am în faţa acestui sistem şi să am credinţa că nu este mai tare sistemul decât mine, simplu cetăţean”, a spus premierul.

 

Sorin Grindeanu a precizat că acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

 

Premierul s-a arătat deschis şi ideii lansate de PSD, privind referendumul pentru modificarea Constituţiei şi interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. „Mi se pare o temă bună de referendum ceea ce a propus PSD”, a spus el.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

 

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ