Grindeanu despre sporul pentru risc de la ANAF: Vor fi alocate fonduri la rectificarea bugetară

| 07 mar, 14:05

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marți, în cadrul unei întâlniri de lucru cu președintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, că la rectificarea bugetară vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea plății sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică personalului antifraudă la nivelul de 25% din salariul de încadrare.

"Un alt subiect discutat la întâlnirea de lucru de astăzi a vizat situația acordării sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică personalului antifraudă din cadrul ANAF. Președintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a comunicat premierului că măsura reducerii acestui spor este una strict temporară. Șeful Executivului a precizat că susține activitatea angajaților ANAF și la rectificarea bugetară vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea plății acestui spor la nivelul de 25% din salariul de încadrare", informează un comunicat al Guvernului.

ANAF preciza luni că pentru acest an construcția bugetară nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv 25% din salariul de bază, de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți, însă, în cazul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, se vor lua măsurile necesare.

Fiscul menționa, totodată, că, în ciuda acestei situații, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menținerii acestui spor în cuantum de 5% din salariul de bază pentru inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, precum și a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%.

Tag-uri: ANAF
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ