Grindeanu: "Hai să vedem auditul, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani"

| 04 apr, 17:56

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, referitor la afirmațiile ministrului Justiției prin care a anunțat că va dispune efectuarea unui audit extern în privința activității DNA, DIICOT și a Parchetului General, că așteaptă să vadă examinarea, mai exact ce "s-a întâmplat în ultimii 10 ani" în Ministerul Public.

Totodată, primul-ministru a ținut să sublinieze că auditul extern anunțat de Toader nu este același lucru cu evaluarea realizată de ministrul Justiției după decizia CCR prin care s-a constatat existența unui conflict constituțional între Ministerul Public și Guvern.

"Tudorel Toader a făcut o evaluare, pe care a prezentat-o săptămâna trecută, despre modul în care cele două instituții, DNA și Parchetul General, au acționat, luând în considerare decizia CCR legată de OUG 13 și acțiuni. O evaluare și un audit a activității în întregime a Ministerului Public sunt două lucruri total diferite. Înțeleg că de 10 ani nu s-au mai făcut aceste lucruri. Nu e treaba mea să fac asta, intră în fișa postului domnului ministru al Justiției să facă acest audit", a spus Sorin Grindeanu.

Acesta a mai susținut că, în acest moment, prioritățile Ministerului Justiției sunt rezolvarea situației precare din penitenciare și modificarea Codurilor penale pentru ca acestea să fie puse în acord cu deciziile Curții Constituționale: "Ieri dimineață am avut discuții despre acele priorități pe care Ministerul Justiției le are, fie că vorbim pe proiectul de lege privind punerea în acord a deciziilor CCR cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală, fie că vorbim de acel pachet legat de situația din penitenciare".

Sorin Grindeanu a subliniat că, pentru ca statul de drept să funcționeze, este nevoie de instituții puternice în Justiție.

"Hai să vedem auditul, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani, cu bune și cu rele. Pentru mine, ca prim-ministru, și cred că pentru orice cetățean, ca statul de drept să funcționeze este important ca instituțiile să fie puternice și mecanismele interinstituționale să fie bine puse la punct și definite, indiferent de cine conduce o structură sau alta", a conchis premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ