Grindeanu, la Fabrica Ford din Craiova: E important ca marile companii mondiale să găsească în România un mediu atractiv

| 07 apr, 13:46

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat vineri, după o vizită la Fabrica Ford din Craiova, că este foarte important ca marile companii mondiale să găsească în România "un mediu atractiv", în care să se poată dezvolta.

"E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis - aşa cum e cazul Fordului la Craiova -, într-un mediu propice, să se poată dezvolta, iar lucrul ăsta se întâmplă", a declarat Grindeanu. 

Şeful Executivului a mai spus că a dorit să viziteze Fabrica Ford pentru a da "un semnal de încurajare". 

"Am ţinut să vin astăzi, la Craiova, pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada imediat următoare şi anume extinderea companiei în Craiova, angajarea a încă aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult (...). Încă o mie de oameni, (...) direct aici, la companie, sigur, şi mulţi alţii pentru supplier-ii care vor da subansamble şi furnizează subansamble (...). Înţeleg că în această toamnă se va intra pe linia de producţie a unui nou autovehicul. Ăsta e un lucru bun", a mai spus Grindeanu. 

La Fabrica Ford, Sorin Grindeanu a vizitat secţia de presaj şi caroserii şi cea de asamblare finală, fiind însoţit de Steven Armstrong, vicepreşedinte şi director operaţional Ford Europa, Andrew McCall, vicepreşedinte relaţii guvernamentale Ford Europa, şi John Oldham, preşedinte Ford România. 

În secţia de asamblare finală, şeful Executivului a stat aproximativ 15 minute, cerând informaţii cu privire la activităţile desfăşurate de angajaţi şi schimbând câteva vorbe cu unii dintre muncitori. La rândul lor, aceştia i-au mulţumit premierului pentru vizită. 

Totodată, prim-ministrul a dezvăluit că, în trecut, a circulat cu un Ford Kuga. "Am circulat, în perioada cât eram viceprimar la Timişoara, 2008-2012, cu un Ford Kuga", a mai spus Grindeanu. 

Ford România a anunţat joi că va recruta 976 de noi angajaţi pentru producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova, care va începe în toamna acestui an. 

Potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES, Ford România va angaja 976 de operatori de bază şi calificaţi, actualul număr de angajaţi de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât şi în cea de producţie a motoarelor fiind de 2.715 persoane.

Tag-uri: ford, Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ