Grindeanu, precizări de ultimă oră despre Legea salarizării unitare

| 03 apr, 10:22

Premierul Grindeanu a anunțat astăzi că Guvernul nu-și va asuma răspunderea pe Legea salarizării unitare și că acest proiect va urma circuitul firesc, prin procedură parlamentară. Ieri, ministrul Finanțelor Viorel Ștefan declara la un post de televiziune că legea este necesară, în regim de maximă urgență, precizând că "Ministerul Muncii scrie rețeta, noi facem devizul".

"Legea salarizării unitare este foarte necesară, în regim de maximă urgență, pentru a da stabilitate sistemului de salarizare din sectorul public din România(...)sunt decizii ale Curții Constituționale, ale instanțelor, care au făcut ca sistemul de salarizare să fie imprevizibil total. Nu știm la ora actuală exact care este ultima hotărâre de instanță care s-a pronunțat pe teritoriul României în materie de salarizare și ce nivel de referință s-a mai dat între timp și nu știm ce efecte propagă asupra bugetului de stat. Deci, cu 1 iulie, sunt convins că noi vom implementa această lege", a spus Viorel Ștefan, la Antena 3.

În ceea ce privește impactul bugetar, ministrul Finanțelor a menționat că anvelopa suplimentară pe care o va genera această lege va trebui să se încadreze în 7,8% din PIB și maximum 25,5% din veniturile bugetare.

"Noi am plecat de la ideea că, dacă azi vorbim de o anvelopă salarială de 63 miliarde lei, anvelopa suplimentară pe care să o genereze această lege să fie undeva la 32 miliarde lei, adică să se încadreze în niște repere care au devenit țintă pentru noi: 7,8% din PIB și undeva la 25-25,5% din veniturile bugetare. Asta ne permitem să consumăm pe salarizarea personalului din sectorul public. Impactul pentru a doua jumătate a anului 2017 estimăm ca nu va fi unul spectaculos. Discutăm de câteva procente în plus la bugetul pe acest an. Cât vor fi aceste procente vom ști mai bine atunci când vom ști execuția pe trimestrul unu. În 2018, 2019, 2020, 2021, poate 2022, această anvelopă suplimentară va fi absorbită în funcție de spațiul fiscal care se va crea, în funcție de evoluțiile economice ale României, creșterea gradului de colectare, ponderea veniturilor în PIB etc. ", a explicat ministrul Finanțelor.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ