Grindeanu: Trei ani de acum încolo trebuie să lăsăm politica deoparte, să ne ocupăm de administraţie

| 03 apr, 13:30

Politica trebuie lăsată deoparte timp de trei ani, a afirmat, luni, premierul Sorin Grindeanu, precizând că în această perioadă atenţia trebuie îndreptată spre administraţie.

"Timp de trei ani de zile de acum încolo, trebuie să lăsăm politica deoparte, să ne ocupăm de administraţie. (...) Trebuie să ne ocupăm de lucrurile pentru care ne-au ales oamenii, indiferent că suntem la UDMR, PSD, PNL ş.a.m.d. Şi în 2020, dacă am făcut lucruri pentru comunităţile pe care le conducem, sigur vom avea succes şi în alegeri", a declarat Grindeanu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România. 

Şeful Executivului a dat exemplu ediţia a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), care a fost criticată în Parlament. 

"Atât este de prost acest program PNDL 2 că de la 5.000 de proiecte cât ne-am gândit (că vor fi depuse - n.r.) au ajuns la peste 12.000, asta fiindcă lumea n-are 'încredere' în PNDL. (...) Şi, de la o sumă enormă de 30 de miliarde, e mai mult decât dublu acum ceea ce s-a depus la Ministerul Dezvoltării. (...) E un program naţional extrem de important pentru noi şi care va încerca să (...) reducă aceste decalaje între sat şi oraş", a spus Grindeanu. 

Premierul a vorbit şi despre proiectul Codului administrativ. "E pe final această dezbatere. Va fi trimis spre Parlament", a precizat Grindeanu. 

Totodată, prim-ministrul a reiterat că este în pregătire legea proiectelor strategice. 

"Dacă vorbim de infrastructură, în ultimii 27 de ani, indiferent de culoarea politică a guvernelor care (...) au condus această ţară, pe infrastructură vedem rezultatul. Stăm prost. Dacă privim o hartă a Europei, (...) vedem că parcă suntem o insulă pe tot ceea ce înseamnă culoarele europene, (...) începem să fim ocoliţi. (...) O să venim şi aici cu acest cadru legal prin care să reducem termenele de implementare a unor proiecte strategice, fie că vorbim de infrastructură, de energie sau de apărare", a arătat Sorin Grindeanu. 

Premierul s-a referit şi la "birocraţia incredibilă" privind proiectele finanţate din fonduri europene. 

"Ne facem singuri viaţa amară. (...) Sunt lucruri care nu sunt cerute de Comisia Europeană, sunt lucruri cerute de noi, în ţară, de diverse instituţii. Am avut o discuţie (...) cu doamna vicepremier (Sevil Shhaideh - n.r.), cu doamna comisar european Corina Creţu. (...) Nimeni nu cere la Comisia Europeană această birocraţie incredibilă pe care o avem", a punctat Grindeanu. 

Şeful Executivului a dat exemplu şi autostrada Lugoj - Deva. "N-avem urşi în Timiş. (...) Un lot de autostradă între Lugoj şi Deva şi-a dublat costurile datorită unor cereri făcute de Guvernul României, undeva prin 2009 - 2010, către Comisia Europeană, (...) ca să existe acele tuneluri prin care să treacă urşii. (...) Fără acel tunel, lotul respectiv costa 108 milioane, (...) cu tot cu tunel 220", a explicat Grindeanu.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ