Gripa a provocat până acum 10 decese. Ultima victimă, un băiat de 12 ani din Bucureşti

| 31 ian, 00:25

Un copil de 12 ani din Bucureşti este a zecea victimă provocată de gripă. Direcţia de Sănătate Publică a cerut Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti închiderea şcolii la care învăţa copilul. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, joi, că, în sezonul 2029 – 2020, s-au înregistrat zece decese provocate de gripă, la pacienţi din mai multe judeţe.

 

În Prahova şi în municipiul Bucureşti au fost câte doi pacienţi care au decedat şi la care medicii au confirmat virus gripal. Săptămâna 20-26 ianuarie este considerată prima săptămână epidemică, numărul îmbolnăvirilor fiind în creştere. STB anunţă că, începând de vineri, distribuie călătorilor măşti medicale pentru a împiedica răspândirea gripei. Încă din prima zi vor fi disponibile 100.000 de măşti care se distribuie în mijlocele de transport, la punctele de vânzare a biletelor, dar şi prin intermediul controlorilor.
STB anunţă că, începând de vineri, distribuie călătorilor măşti medicale pentru a împiedica răspândirea gripei. Încă din prima zi vor fi disponibile 100.000 de măşti care se distribuie în mijlocele de transport, la punctUn copil de 12 ani din Bucureşti este a zecea victimă provocată de gripă. Direcţia de Sănătate Publică a cerut Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti închiderea şcolii la care învăţa copilul. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, joi, că, în sezonul 2029 – 2020, s-au înregistrat zece decese provocate de gripă, la pacienţi din mai multe judeţe. În Prahova şi în municipiul Bucureşti au fost câte doi pacienţi care au decedat şi la care medicii au confirmat virus gripal. Săptămâna 20-26 ianuarie este considerată prima săptămână epidemică, numărul îmbolnăvirilor fiind în creştere. STB anunţă că, începând de vineri, distribuie călătorilor măşti medicale pentru a împiedica răspândirea gripei. Încă din prima zi vor fi disponibile 100.000 de măşti care se distribuie în mijlocele de transport, la punctele de vânzare a biletelor, dar şi prin intermediul controlorilor.ele de vânzare a biletelor, dar şi prin intermediul controlorilor. 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate doar la cabinetele de medicină şcolară.
”STB SA începe, de vineri, 31 ianuarie 2020, să distribuie măşti medicale către călători, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină şcolară din instituţiile de învăţământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din reţeaua coordonată prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. La acest număr se adaugă elevii din învăţământul privat şi pacienţii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, a transmis societatea.
În prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite, la cerere călătorilor, prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti închiderea şcolii la care învăţa copilul care a decedat joi. DSP a transmis pentru News.ro, că sunt şi alte cazuri de gripă, ca şi în alte instituţii de învăţământ, şi că este în curs de desfăşurare o anchetă epidemiologică. În perioada în care cursurile vor fi întrerupte, va fi facută şi o operaţiune de igienizare în unitatea de învăţământ.
Un băiat în vârstă de 12 ani, din Bucureşti a murit din cauza gripei, fiind cea de a zecea victimă din acest sezon.
Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în acest caz, nu existau condiţii medicale preexistente cunoscute. Băiatul era nevaccinat anti-gripal, fiind confirmat ”cu virus gripal tip A, in curs de subtipare”.
”În săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020 (activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere naţională. Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 50%. Au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, mai multe cu 7.4% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent. Pentru municipiul Bucureşti – numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020, a fost de 1.366 (din care 74 au fost confirmate cu laboratorul)”, a transmis, joi, INSP.

 

Tag-uri: deces, gripa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ