Griviţa, căţeluşa mutilată, a făcut operație de reconstrucție nazală. Care sunt rezultatele

| 20 noi, 2013

Medicii veterinari au finalizat cu succes operația de reconstrucție nazală a cățelușei Grivița, care și-a revenit cu bine dupa anestezie. Intervenția a durat mai bine de 3 ore, timp în care medicii au fost nevoiți să reconstruiască o cale respiratorie separată, care să nu comunice cu cavitatea bucală, scrie b365.

Operația a fost dusa la bun sfârșit de de Dr. vet. Iustin Girea, de la clinica Ortovet, de Dr. vet. Anca Tomescu, de la VIER PFOTEN, și asistată de Dr. vet. Gabriel Ignat, tot de la VIER PFOTEN.

Medici se așteaptă ca animalul să mănânce și să bea apă singur începând de mâine.

"Vom încerca închiderea cavităţii nazale prin uniunea pielii deasupra nasului ca să facem legătura cu mucoasa bucală şi să deschidem două orificii nazale. Este într-o situaţie oarecum fericită pentru că există un rest de corneţi nazali care să permită cumva filtrarea aerului, cu condiţia ca fantele pe care le vom deschide, deasupra nasului să funcţioneze adecvat. Dacă reuşeşte intervenţia, ea va putea şi să respire fără riscuri semnificative de aspiraţie a unor impurităţi", a declarat a explicat anterior doctorul veterinar Liviu Gaiţă, de la Ortovet, cel care a operat-o pe Griviţa şi care a mai tratat, de-a lungul timpului, şi alţi căţei maidanezi.

Pe 3 octombrie, fundaţia Vier Pfoten a fost contactată pentru a salva un maidanez căruia i-a fost retezat maxilarul în zona Gării de Nord.

Vier Pfoten a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația a făcut apel la forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt pentru rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 2014
sorin
razbunarea este arma prostului
Oare de ce nu s-au isterizat nemernicii astia si atunci cand "oamenii" au comis toate prostiile?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ