Gruia Stoica a câştigat licitaţia pentru achiziţia echivalentului CFR Marfă din Croaţia

| 23 iul, 2013

Grampet, compania lui Gruia Stoica, a câştigat licitaţia pentru achiziţia operatorului de stat de transport din Croaţia. Grampet a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia. Astfel, firma românească va cumpăra 75% din acțiuni.

Grampet va deţine 75% din acţiunile HZ Cargo Croaţia iar tranzacţia se ridică la aproximativ 190 de milioane de dolari. Stoica a avut doi competitori, Rail Carg din Austria şi AWT din Cehia, dar ofertele acestora nu au îndeplinit condiţiile necesare.

Într-o declaraţia dată Mediafax, Stoica a spus că rămâne în cărţi pentru opratorul feroviar de stat din Bulgaria, BDZ Cargo. De asemenea, el negociază cu statul român pentru preluarea CFR Marfă, prin Grup Feroviar Român.

Despre el, preşedintele Traian Băsescu a spus că umbă cu disperare pe la bănci să facă rost de cele 202 milioane de euro, sumă cu care trebuie să cumpere CFR Marfă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ