Update. Gruia Stoica a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

| 29 ian, 2014

Gruia Stoica, patronul GFR, a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

GRUIA STOICA a fost adus la DNA de poliţişti şi nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).  Gruia Stoica a fost adus miercuri seară la sediul DNA cu cătuşele la mâini, după ce s-a împotrivit poliţiştilor, care veniseră cu mandat de aducere.

Update. Gruia Stoica este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, conform unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Tot la DNA este audiat şi avocatul Doru Cătălin Boştină, acuzat de trafic de influenţă. În acelaşi dosar, procurorii i-au impus lui Doru Cătălin Boştină, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din România, interdicţia de a părăsi ţara, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie pentru încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect 'Servicii de transport feroviar de cărbune' pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

La data de 17 ianuarie, Complexul Energetic Oltenia a transmis invitaţii de participare la procedura de licitaţie (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorităţii contractante) mai multor societăţi, între care către CFR Marfă SA şi SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti.

Licitaţia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA.

Printre firmele care au primit invitaţii de participare se află CFR Marfă şi Grup Feroviar Român SA Bucureşti.

Citeşte şi: Gruia Stoica i-a dat avocatului 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţie

Miercuri, procurorii anticorupţie au anulat o licitaţie la Complexul Energetic Oltenia, ce avea ca obiect atribuirea unui contract de transport cărbune pe calea ferată.

Procurorii au ridicat ofertele depuse de două dintre firmele participante la licitaţie, CFR Marfă şi un consorţiu din care face parte şi Grup Feroviar Român (GFR), companie al cărei patron este Gruia Stoica.

Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut să cumpere de pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă, însă tranzacţia nu s-a finalizat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ