Grupul francez Peugeot confirmă achiziţia istorică a brandului german Opel

| 06 mar, 09:56

Grupul francez Peugeot confirmă oficială că va cumpăra brandul Opel de la General Motors, într-o tranzacţie evaluate la 2,2 miliarde de euro, ceea ce va crea a doua cea mai mare companie producătoare de maşini din Europa, într-o încercare de a concura într-o piaţă saturată şi extrem de concurenţială, scrie Bloomberg.

Peugeot va plăti 1,3 miliarde de euro pentru Ruesselsheim,operaţiunile Opel din Germania, şi pentru brandul Opel din Marea Britanie, numit Vauxhall, iar cu restul va cumpăra divizia de finanţare, care a început să fie împărţită în mod egal între BNP Paribas, General Motor şi PSA.

Combinarea celor doi producători de autoturisme ar putea duce la economii anuale de 1,7 miliarde de euro până în 2026, prin combinarea facilităţilor, împărţirea investiţiilor în fabrici şi achiziţii. Implementarea acestor măsuri ar putea costa încă 1,6 miliarde de euro.

General Motors, care deţine Opel de aproape 90 de ani, renunţă la brandul german după ce divizia a ratat targetul să ajungă pe profit în 2016, contribuind la o pierdere care ar totaliza 9 miliarde de dolari din 2009. PSA pariază pe faptul că dacă va adăuga cele 1,2 milioane de livrări de la Opel va reuşi să îşi completeze cifra de afaceri prin împărţirea costurilor de dezvoltare de noi maşini de-a lungul reţelei.

Reduceri de job-uri şi de producţie sunt foarte posibile, în condiţiile în care ambele companii oferă maşini pentru mass-market din locaţii extrem de scumpe din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ