Grupul PSD din Senat a mai făcut un transfer şi a ajuns la 70 de membrii

| 21 oct, 2013

Grupul senatorilor social-democraţi a mai câştigat luni un membru în persoana lui Ştefan Stoica, parlamentar care şi-a dat demisia din PP-DD - ales în colegiu nr. 1 din circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa.

Grupul social democrat din Senat a ajuns să numere 70 de membri. Senatorii care s-au alăturat grupului PSD sunt: Florinel Butnaru, Marius Coste, Dan Ioniţă, Marin Nicolae, Iulian Cristache (aleşi ca senatori ai PP-DD) şi Leonard Cadăr (fost senator PDL, care a ales iniţial, după demisia din grupul condus de Cristian Rădulescu, să activeze ca senator independent, afiliindu-se ulterior grupului PSD), conform Agerpres.

În data de 16 septembrie, senatorul Iulian Cristache (ales în colegiul 2 din circumscripţia electorală 3 Argeş) s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României, anunţând că va activa în grupul senatorilor social-democraţi. Pe 30 septembrie, şi senatorul Nicolae Marin (ales în circumscripţia nr. 18, Galaţi, colegiul 1 Tecuci) şi-a anunţat demisia din PP-DD, dar şi afilierea sa la grupul condus de Ilie Sârbu.

Au urmat apoi alte plecări din PP-DD către PSD. În data de 7 octombrie, senatorii Florinel Butnaru (senator de Vâlcea, ales în colegiul nr. 1), Marius Coste (senator de Braşov, ales în colegiul 8) şi Dan Ioniţă (senator de Prahova, ales în colegiul 6) au comunicat la rândul lor plenului Senatului decizia de a demisiona din grupul PP-DD, fapt care l-a determinat pe preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Crin Antonescu, să afirme că 'asistăm la o hemoragie, să ne păstrăm cumpătul'.

Grupul PP-DD din Senat s-a confruntat aşadar cu cele mai mari pierderi, la acestea adăugându-se şi demisiile lui Tudor Barbu (ales în colegiul 5 din circumscripţia nr. 42 Bucureşti) şi Mihai Cristian Dănuţ (ales în colegiul 2 din circumscripţia nr. 9 Brăila), care şi-au anunţat în sesiunea anterioară afilierea la grupul PC.

Grupurile PNL şi PC sunt constituite în prezent din 50 şi, respectiv, nouă senatori.

Nici în ceea ce priveşte grupul parlamentar al PDL nu s-au înregistrat în ultima perioadă modificări, acesta fiind în continuare constituit din 23 de senatori. În prima sesiune ordinară, grupul condus de Cristian Rădulescu a pierdut un senator prin demisia lui Leonard Cadăr (ales în colegiul 2, circumscripţia nr. 29 Neamţ). Şi Valentin Todiraşu (ales în colegiul 12, circumscripţia nr. 42 Bucureşti) şi-a prezentat demisia din grupul senatorilor democrat-liberali, însă a rămas afiliat acestuia.

Nici în componenţa grupului senatorial al UDMR nu s-au operat modificări în actuala sesiune faţă de cea anterioară, grupul fiind compus tot din opt senatori.

În concluzie, dacă la începutul legislaturii au depus jurământul de onoare 176 de senatori, numărul acestora a scăzut ulterior la 174, două posturi fiind declarate de plen vacante, prin demisia lui Dan Voiculescu (PC), ales în circumscripţia electorală 42 Bucureşti, şi a lui Olosz Gergely (UDMR), ales în colegiul uninominal 15 Covasna.

Plenul Senatului a constatat de asemenea încetarea mandatului de senator în cazul lui Antonie Solomon (PP-DD), senator ales în colegiul 1, circumscripţia nr. 17 Dolj. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 20 septembrie, pe Antonie Solomon la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Tag-uri: pdl, PNL, PPDD, psd, senat, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ