GSK şi CureVac se aliază pentru a produce un nou vaccin împotriva noilor variante de SARS-CoV-2

| 03 feb, 17:07

Laboratorul farmaceutic britanic GSK şi concurentul său german CureVac au anunţat miecuri că se aliază pentru a dezvolta un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva noilor variante ale noului coronavirus, cu speranţa ca aesta să fie gata în 2022, relatează AFP.

 

GSK anunţă în acest comunicat că va ajuta, într-o primă etapă, anul acesta, la producţia unui prim vaccin, creat deja de către CureVac, care se află, în prezent, în faza 3 a testelor clinice.
Acest vaccin vizează variantele care au apărut şi pe cele care ar putea apărea ulterior, potrivit celor două grupuri, care au stabilit deja legături, după ce GSK a achiziţionat - în iulie - 10% din capitalul companiei germane în domeniul biotehnologiei.
Lucrul începe imediat, cu speranţa unui succes în 2022, în funcţie de unda verde a autorităţilor sanitare.
Acordul prevede ca GSK să plătească 150 de milioane start-up-ului german, ceea ce va permite grupului britanic să deţină drepturile noului vaccin în toate ţările, mai puţin în Germania, Austria şi Elveţia.
”Credem că viitoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta care continuă împotriva covid-19”, declară directoarea generală a GSK Emma Walmsley.
Ea precizează, citată în comunicat, că grupul va ajuta anul acesta în producţia unui prim vaccin creat de către CureVac şi care se află în faza 3 a testelor clinice.
GSK se angajează să producă până la 100 de milioane de doze, în contextul în care vaccinul pe care l-a dezvoltat împreună cu grupul francez Sanofi a înregistrat o întârziere şi urmează să fie gata abia la sfârşitul lui 2021, din caza unor rezultate mai slabe decât aşteptau.

 

Tag-uri: covid-19, vaccin, variante
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ