Gura păcătoasei: Elena Udrea - „Dosarele politice se fac la comandă”

| 18 aug, 2013

Dorind să-i dea o replică premierului Ponta care s-a arătat contrariat de faptul că Traian Băsescu l-a sunat tocmai pe medicul acuzat că l-a protejat pe Adrian Năstase, prima doamnă Elena Udrea a avut un moment de sinceritate înaintea Colegiului Director al PDL.

Problemele de sănătate ale autointitulatului rege al țiganilor, Florin Cioabă și mobilizarea fără precedent a președintelui care l-a sunat pe medicul Șerban Brădișteanu pentru a-l ruga să se deplaseze în Turcia pentru o consultație a pacientului a declanșat mai mult reacții în mediul politic. De departe, cea mai mare gafă a făcut-o însă Elena Udrea.

Dorind să-i dea o replică premierului Ponta care s-a arătat contrariat de faptul că Traian Băsescu l-a sunat tocmai pe medicul acuzat că l-a protejat pe Adrian Năstase, prima doamnă Elena Udrea a avut un moment de sinceritate înaintea Colegiului Director al PDL.

Întrebată de un jurnalist ce crede despre declaraţiile lui Ponta, Udrea a spus că „Trebuie să demonstreze că dosarele politice din România sunt făcute la comandă....” Bineînţeles că blonda de la Cotroceni s-a repliat repede, dar un sâmbure de adevăr trebuie să existe acolo.

Hoțul neprins e negustor cinstit! Această zicală populară pare a fi noul slogan de campanie al Elenei Udrea. Gafa doamnei Udrea arată că gura politicienilor vorbește adesea fără voia lor sau pur și simplu reflexele comunicării verbale sunt mai rapide decât blocajele raționale care se construiesc mai greu într-o rețea de sinapse încâlcite și îmbâcsite de prea multe minciuni pe metru pătrat de neuroni.

Așadar, reacția spontană dezvăluie foarte multe. Scutul de protecție al Elenei Udrea este că nimeni nu poate demonstra că dosarele sunt politice, nu faptul că pur și simplu acestea nu au o influență politică de la Cotroceni.

O altă explicație a faptului că doamna Udrea și-a pierdut puțin busola este legată și de disperarea sa de a spune orice, cu orice chip, în orice momente în care vede microfonul sau camera de luat vederi. Prima doamnă încă visează să fie unicul candidat al dreptei la alegerile prezidențiale. De aici vine și o nervozitate a stimabilei, în condițiile în care Vasile Blaga o contrazice constant și precizează apăsat că PDL-ul va avea candidat propriu la alegerile pentru funcția de președinte din toamna-iarna lui 2014.

Blaga a declarat înaintea ședinței Colegiului Director al PDL de la Baia Mare că un lucru cert este că PDL va avea un candidat la alegerile prezidenţiale, iar în cadrul şedinţei se va stabili varianta pe care se va merge pentru desemnarea acestuia. Blaga a prezentat și profilul viitorului prezidențiabil al PDL. ”Trebuie să cunoască foarte bine problematica funcţiei prezidenţiale, să ştie exact atribuţii de politică externă, de apărare. Trebuie să fie bine pregătit în zona asta. Un om integru, un om serios, un foarte bun administrator dovedit", a declarat Vasile Blaga care a completat că în PDL există oameni care să îndeplinească aceste condiții.

Din profilul creionat de Blaga, este evident că Elena Udrea îndeplinește o singură condiție, și aceasta destul de fragilă, și anume calitatea de membru al PDL. Integritatea, seriozitatea, priceperea la politică externă sunt calități străine Elenei Udrea. Dimpotrivă, profilul lui Blaga pare a-l indica mai degrabă pe Cătălin  Predoiu, cel care a respins proiectul politic al lui Traian Băsescu, alegând Partidul Democrat Liberal în dauna Mișcării Populare, partidul construit pentru Elena Udrea pe care iată, mai nou, nu o mai ajută nici gura păcătoasei care așteaptă dovezi pentru acuzația fabricării de dosare politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ