Guvern: 175 de milioane euro pentru achiziția de tablete și materiale sanitare necesare începerii anului școlar

| 19 aug, 21:03

Guvernul va adopta, în ședința de miercuri, trei acte normative privind începerea anului școlar. Executivul va adopta o ordonanță de urgență prin care alocă autorităților locale 175 de milioane de euro pentru achiziția de tablete, echipamente de protecție sanitară și containere sanitare.

 

“Astăzi, practic, putem avea decizia finală pe cele 3 acte normative. Un proiect de lege pentru deblocarea posturilor personalului didactic și nedidactic și stabilirea instituției care decide suspendarea cursurilor, în caz de extindere a aepidemiei.
Ordonanța de la Ministerul Fondurilor Europene referitoare la decontarea achizițiilor făcute de autoritățile locale pentru tablete, echipamente de protecție și containere sanitare: 175 de milioane de euro – 100 de milioane euro pentru 500.000 de tablete, 50 de milioane pentru echipamentele de protecție sanitară și 25 de milioane pentru containerele sanitare și de suport educațional”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.
Ordonanța de Urgență privind achiziționarea materialelor necesare începerii anului școlar prevede că Guvernul alocă, din cei 100 de milioane de euro pentru tablete, 25 de milioane de euro iar UE contribuie cu 75 de milioane de euro.
De asemenea, Executivul va adopta și ordonanța elaborată de Ministerul Muncii privind plata zilelor libere pentru părinții care stau acasă cu copiii până în 12 ani, în cazul suspendării cursurilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ