Guvern: Sprijin pentru producătorii de legume şi fructe pe fondul embargoului impus de Rusia

| 18 feb, 19:05

Guvernul a stabilit, joi, printr-o hotărâre, aplicarea unor măsuri excepţionale de sprijin, cu caracter temporar, organizaţiilor de producători din sectorul fructelor şi legumelor, potrivit Agerpres.

"Sprijinul este destinat acoperirii unei părţi din pierderile suferite de producătorii agricoli de legume şi fructe, ca urmare a retragerii de pe piaţă a produselor în perioada 8 august 2015 - 18 septembrie 2015, în contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia", informează un comunicat al Executivului. 

Prin hotărârea adoptată, Guvernul a alocat 2,3 milioane de lei pentru plata acestui sprijin financiar, fonduri asigurate din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul acesta. 

"Măsurile temporare de sprijin se aplică pentru o cantitate de 3.000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/ 2014 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepţionale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe şi legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015", mai precizează sursa citată. 

Plăţile se vor face prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură până la 30 septembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ